MOTD: Purple sunset look met het Heavy Metal palette van Urban Decay

Enkele maanden terug kocht ik het Heavy Metal palette van Urban Decay. Ik werd op slag verliefd op de kleurrijke glitters in het palette. Uiteraard moest ik wel een look boordevol kleur creëren. Ik probeerde een sunset look uit die ik zeker wou delen met jullie!

Het heavy metal palette van Urban Decay is een limited editon palette die speciaal voor de feestdagen werd ontworpen. Het palette bestaat enkel uit metallic tinten, maar bevat wel een ruime keuze aan kleur en eerder naturelle tinten.

Ik was al langer op zoek naar een mooie paars tint en dankzij dit palette heb ik eindelijk een prachtige kleur in mijn bezit. Voor deze look gebruikte ik drie verschillende tinten uit het palette. Om een sunset look te creëren begin je met een kleur aan te brengen in je buitenste en binnenste ooghoek. In het midden laat je een ruimte van enkele centimeters vrij. Ik gebruikte hiervoor de lichtste paarse tint uit het palette. Neem deze kleur ook lichtjes mee in je crease, maar probeer deze niet te ver naar boven te verspreiden. Anders wordt het effect snel erg donker en opvallend.

In het midden van mijn ooglid bracht ik de gele tint aan. Om een of andere reden vind ik dat geel en paars erg mooi in contrast staan met elkaar en dat zorgt voor een leuk, poppy, effect. Om diepte te creëren bracht ik de donkerpaarse kleur uit het palette ook lichtjes aan in mijn buitenste ooghoek.

Ik ben best tevreden over het resultaat, al vind ik het jammer dat het er minder mooi uit ziet op foto dan in het echt. De combinatie van kleuren vind ik wel erg leuk, ook al zou ik er niet meteen op straat mee durven lopen.

Liefs,

Emma

Geef een reactie

CommentLuv badge