Urban Decay Heavy metal palette- swatches en eerste indruk

Tijdens mijn blokperiode zocht ik tijdens mijn pauzes vaak naar make-up inspiratie via Pinterest en Instagram. Ik vond er enkele geweldige looks met paarse oogschaduw die ik meteen wou namaken, maar ik had geen enkele paarse tint in mijn ruime oogschaduwcollectie. Enkele weken later zag ik dat het Heavy metal palette van Urban Decay in de afprijzing was bij Ici Paris Xl en dat pareltje kon ik niet laten liggen.

Het heavy metal palette van Urban Decay is een limited edition oogschaduwpalette dat het merk creëerde voor de feestdagen. Het palette bevat 20 verschillende metallic tinten met een vernieuwde formule die extra veel glans en intensiteit belooft.

Wat me meteen opviel was de prachtige en unieke verpakking van het heavy metal palette. Het palette bevindt zich in een lichtpaarse holografische huls. In tegenstelling tot de meeste traditionele paletten open je niet gewoon een klep, maar schuif je het palette uit de huls. Links op het palette vind je tien felle, opvallende kleuren en rechts vind je tien meer alledaagse tinten. In het midden daarvan vind je een grote spiegel. Persoonlijk vind ik dit palette erg handig in gebruik. Het is heel eenvoudig om het palette vast te houden terwijl je een look creëert met de hulp van de grote spiegel.

Het palette is een must have voor alle liefhebbers van glitter en metallic tinten. Persoonlijk gebruik ik in bijna elke ooglook glitter, daarom kon ik het palette ook niet laten liggen. Ik raad dit palette wel niet aan aan beginners. Best heb je naast dit palette ook nog andere oogschaduw, voornamelijk matte en meer naturelle tinten, in je bezit voor je dit palette aankoopt. De naturelle kleuren matchen bijvoorbeeld super goed met het Naked Heat palette van Urban Decay, maar de combinatiemogelijkheden van dit palette zijn oneindig.

In de winkel werd ik op slag verliefd op het pigment en de naturelle kleuren. Toch hebben de felle kleuren mij overtuigd om het palette te kopen. Zoals ik eerder zei was ik op zoek naar mooi paarse kleuren en de paarse tinten in dit palette zijn gewoon prachtig. Bovendien bevat het Heavy metal palette nog enkele andere kleuren die ik nog niet in mijn bezit had.

De swatches

Het palette ziet er alvast prachtig uit, maar de kwaliteit is natuurlijk nog belangrijker. In de winkel maakte ik enkele snelle swatches, maar thuis kon ik niet wachten om te zien of alle kleuren echt zo goed waren.

Beginnen doen we met de meer natuurlijke kleuren. Van onder naar boven zie je scream – roadie – afterparty – demo en bass. Ik vind de kleuren stuk voor stuk prachtig, maar het valt op dat de formule van de poeders niet elke keer hetzelfde is. Roadie en bass zijn iets korreliger, maar brengen toch nog steeds goed aan. Scream en afterparty zijn de meest intense kleuren van dit rijtje en ik ben dan ook verliefd op deze twee tinten. Demo is de minst gepigmenteerde tint van deze rij, maar de kwaliteit blijft toch voldoende.

Van links naar rechts zie je glory – starfire – angelfire – maiden en acoustic. Ik ben absoluut verliefd op de prachtige kleur van starfire. Angelfire is niet zo’n dekkende tint. Het is eerder een soort glitter, waardoor ik denk dat deze tint eerder geschikt is om een look af te werken dan als basisproduct.

Het palette bevat ook tien zeer opvallende kleuren. Van links naar rechts zie je hier aluminium – dive – punk rock – amp en glamrock. Deze rij is gewoon goals. Kijk gewoon naar het pigment van aluminium en glamrock! En de kleur van punk rock! Dive is hier duidelijk veel minder intens en gepigmenteerd dan de andere tinten. Persoonlijk vind ik dit niet zo erg, aangezien ik toch weinig gebruik maak van de kleur blauw.

And last but not least… twisted – mullet – metalhead – spandex en ground. Ook de laatste rij is extreem gepigmenteerd. Ik ben absoluut verliefd op metalhead en twisted en ben zo benieuwd om deze in ooglooks te gebruiken. Het valt wel op dat enkele tinten last hebben van fallout, maar dat is redelijk normaal bij donkere metallic kleuren.

Na de swatches kan ik enkel verder juichen! Wat een prachtig palette en wat een ruime keuze aan mooie kleuren. Ik kan weinig minpuntjes opnoemen aan dit palette. Slechts 1 of 2 van de kleuren uit het palette zijn wat minder goed dan de rest, maar dat vind ik eerder uitzonderlijk. Het palette is natuurlijk niet voor iedereen. Je moet ten eerste al fan zijn van metallic tinten en je moet ook houden van felle en gewaagde tinten in ooglooks. Toch denk ik dat dit palette vele make-up liefhebbers echt gelukkig kan maken. Koop het dus voor het te laat is!

Liefs,

Emma

2 gedachten over “Urban Decay Heavy metal palette- swatches en eerste indruk

Geef een reactie

CommentLuv badge