urtekram

Getest: Urtekram haar- en badproducten

Onlangs ontving ik een leuk pakket met enkele producten van Urtekram. Het is een Scandinavisch bedrijf dat zich specialiseert in organische producten. Het was mijn eerste kennismaking met het merk en vandaag deel ik mijn eerlijke mening over de producten.

Urtekram heeft een uitgebreid assortiment aan verzorgingsproducten. Ik mocht van een PR bedrijf enkele producten kiezen om te testen en vond het moeilijk om een keuze te maken uit de vele interessante producten. Uiteindelijk koos ik voor de shampoo en conditioner voor fijn haar. De lijn voor fijn haar ruikt naar rozemarijn en ik was meteen heel enthousiast over de geur. De shampoo ruikt fris, maar de geur is ook niet te aanwezig. De shampoo maakte mijn haar heel zacht en het voelde proper aan. Mijn haar werd er niet sneller of trager vettig van dan anders, dus hij deed zijn werk goed. Ik ben tevreden met de shampoo, maar vind hem ook niet erg bijzonder. Maar eigenlijk vind ik dat van de meeste shampoos. De geur is wel een absolute plus. 

Ik heb gekozen voor de conditioner, omdat het een leave-in-conditioner is. Ik had er al vaker van gehoord, maar durfde het nooit te testen. De spray conditioner is heel eenvoudig in gebruik. Je spuit het gewoon in je haar. Dit kan zowel als je haar vochtig is of als het droog is. Je hoeft het ook niet uit te wassen, perfect voor als je weinig tijd hebt. Eerlijk gezegd merk ik weinig verschil na het gebruik van de spray. Met een normale conditioner voelt mijn haar altijd heel zacht en gevoed, maar met deze spray merk ik weinig verschil. Het kan zijn dat ik te weinig product gebruik, omdat ik niet goed weet hoe de spray juist werkt. Tips zijn welkom.

Ik koos ook voor een heerlijke rose body scrub. De scrub komt in een grote glazen pot, wat ik erg leuk en praktisch vind.  Bij het openen viel de heerlijke geur me meteen op. Daarna viel het me op dat de scrub ook veel vocht bevat, de korrels bevinden zich in een laag water, dus let zeker op dat je de pot goed sluit. Ik spreek uit ervaring. Ik werd meteen verliefd op de scrub. De grove korrels voelen erg goed op mijn huid en ik heb eigenlijk echt genoten van het gebruik van dit product. Mijn huid voelde erna ook super zacht. Ik heb een nieuwe favoriet ontdekt.

De producten van Urtekram zijn gewoon bij Carrefour verkrijgbaar, wat dus heel eenvoudig is. De haarproducten hebben me niet omvergeblazen, maar de shampoo doet zijn werk. De scrub moet je gewoon eens proberen, ik raad deze echt aan. Het beste van al? De producten van Urtekram zijn volledig vegan en organisch. Ik ben normaal niet de persoon die bewust op zoek gaat naar natuurlijke producten, maar het blijft altijd mooi meegenomen om (een klein) steentje bij te dragen aan het milieu.

Had jij al van Urtekram gehoord?

Liefs Emma

disclaimer: Ik ontving deze producten om te testen voor mijn Instagram. Dit heeft verder geen invloed op mijn mening en de inhoud van dit artikel.

Geef een reactie

CommentLuv badge