Must see: the gifted

Must see

Tijd om een nieuwe serie in het zonnetje te zetten. Onlangs keek ik voor het eerst naar The gifted. Ik had er nog nooit over gehoord, maar het thema sprak me wel aan. Ik was meteen verkocht na de eerste aflevering.

The gifted is een fantasy serie die zich afspeelt in het X-MEN universum, maar de serie werd niet gemaakt door dezelfde makers van de films of door Marvel. Ik vond de X-Men films altijd heel leuk, vooral omdat het thema van mutanten en superkrachten me erg aanspreekt. Toen ik het verhaal van the gifted las wou ik meteen kijken of de serie succesvol zou zijn of niet.

The gifted speelt zich af in een wereld waarin mutanten gevreesd worden. Het beleid omtrent mutanten is dan ook erg streng en de meeste mutanten leven onderdrukt. De serie volgt het verhaal van een gezin met twee kinderen. De zoon wordt al een tijdje gepest en tijdens het schoolbal wordt hij fysiek aangevallen door zijn pesters. Uit pure paniek ontdekt hij dat hij een mutant is, maar hij kent zijn eigen kracht niet en laat het schoolgebouw in elkaar storten. Samen met de hulp van zijn zus, die ook een mutant blijkt te zijn, kan hij ontspannen.

Al snel blijkt het toch te laat te zijn. De twee staan overal op camera en de media deelt het nieuws ook constant. Samen met hun ouders slaan ze op de vlucht, wat nog niet zo simpel is. Uiteindelijk komen ze terecht bij de verzetsbeweging van mutanten.

Ik vind de serie tot nu toe erg leuk en spannend. Het zit niet boordevol actie, maar toont ook eens de menselijke kant van mutanten. De jonge, onbekende acteurs doen het stuk voor stuk erg goed en de hele serie zit leuk in elkaar.

De serie is een echte aanrader voor iedereen die houdt van het genre. Als je normaal niet zo’n fan bent van superhelden, zou ik deze serie wel een kans geven. Het gaat nog steeds over mensen met krachten, maar het is absoluut niet het cliché good versus evil verhaal.

Eentje om te ontdekken dus!

Hebben jullie nog leuke aanraders?

Liefs,

Emma

Geef een reactie

CommentLuv badge