Review: Ortis detoxine huid

De laatste tijd hoor je steeds meer over detox-kuren om je lichaam te ontgiften. Ik zie steeds meer bloggers en influencers op Instagram zweren bij een bepaalde ontgiftingskuur. Om eerlijk te zijn, geloof ik er totaal niet in. Onlangs kreeg ik voor het eerst een detox kuur in huis via een pr-bureau. Dus werd het tijd om zelf eens te testen of het werkt of niet!

Ik kreeg enkele producten van Ortis laboratoires opgestuurd. Al meer dan vijftig jaar lang is het familiebedrijf bezig met de ontwikkeling van natuurlijke producten die goed zijn voor onze gezondheid. De kwaliteit van de producten is verzekerd door hun jarenlange expertise en de jaarlijkse controles van de FAVV. 

Vervuiling, ons hedendaags eetpatroon en lang stilzitten hebben allemaal invloed op ons lichaam. Negatieve invloeden zorgen ervoor dat ons lichaam meer toxines binnenkrijgt dan we kunnen verwerken. Op lange termijn kan dat ervoor zorgen dat we ons vermoeider voelen en de huid erg dof wordt. En daar komt een detox-kuur van pas.

Wat is het?

De detoxine huid kuur van Ortis is een detoxkuur die zich focust op een stralende, mooie huid. Onze huid is de spiegel van onze gezondheid. Als je ziek bent, ongezond eet of te weinig slaapt, gaat je huid vaak minder gezond ogen. Ook toxines kunnen een negatieve invloed hebben op je huid. Het is belangrijk om je huid elke dag goed te verzorgen en te hydrateren, maar te veel blootstelling aan zon, koude en wind blijft erg schadelijk voor de tere huid op je gezicht.

Detoxine huis is een echte gezondheidskuur voor je huid. Een detoxkuur is ideaal tijdens de wissel van een seizoen of wanneer je het gevoel hebt dat je huid een oppepper kan gebruiken. De verpakking bestaat uit zeven poeders die je een week lang inneemt. Het bevat de volgende ingrediënten: jonge scheuten van brandnetel en rozemarijn, grote klis en brandnetel, spirulina, berk en psylium. Allemaal perfect natuurlijk ingrediënten dus! Elk ingrediënt heeft een positieve invloed op onze huid en bevat verschillende vitaminen en mineralen.

 

De kuur duurt slechts een week lang, wat ik best vind meevallen. Je giet het poeder gewoon in een groot glas en giet er vervolgens water, vruchtensap of melk bij. Zelf drink ik het poeder gewoon met water, omdat ik dat het lekkerst vond. Je mag zelf kiezen wanneer je de cocktail drinkt, maar het is een aanrader om dit bij het ontbijt te doen. De voedende ingrediënten bezorgen je een extra energieboost voor de rest van de dag.

Mijn ervaring

Ik heb zonet de detoxine huid kuur afgerond. Eerlijk, ik vond het echt niet gemakkelijk om eraan te beginnen. Ik hoor vaak dat detoxproducten voor de huid soms eerst zorgen voor een uitbraak van puisten voor je huid er beter gaat uitzien. En dat jaagde me toch wel schrik aan, want liefst vermijd je net puisten. Ook had ik schrik van de smaak van het drankje. Het klinkt nogal stom, maar ik lust heel weinig groen voedsel. Een groen sapje drinken was dus echt moeilijk voor mij.

Uiteindelijk heb ik het toch geprobeerd. De smaak was niet mijn ding, maar het was ook zeker niet zo erg als ik verwacht had. Ik zou het drankje niet lekker noemen, maar het is drinkbaar. Toch was ik blij toen ik de zevende cocktail had opgedronken. 

De gevreesde uitbraak van puisten is gelukkig uitgebleven. Ik heb een drietal puisten gekregen, maar daar kan ik mee leven. Ik heb de kuur pas afgerond en ik voel me goed. Zoals ik had verwacht merk ik geen mirakel op het gebied van mijn huid, maar toch heb ik wel een goed gevoel bij de kuur. Ik heb het gevoel dat de rode vlekken in mijn gezicht iets minder zichtbaar zijn, dus dat is wel positief.

Het is moeilijk om algemeen eindoordeel te vellen over de Detoxine huid. Ik vind het heel positief dat het product enkel uit natuurlijke ingrediënten bestaat en ik merk ook een lichte verbetering in mijn huid. Het is echter geen wondermiddel, ook omdat ik moeilijk kan inschatten wat ik net moet verwachten van het product. Bovendien is de smaak van de cocktail niet zo mijn ding, waardoor ik het niet snel opnieuw zou gebruiken.

Hebben jullie al ooit een detox geprobeerd?

Liefs,

Emma

Disclaimer: Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen om te reviewen.Dit heeft echter geen invloed op mijn mening of de inhoud van het artikel.

14 gedachten over “Review: Ortis detoxine huid

  1. Nou, kom maar door! ik lust dit soort sapjes wel rauw ;). Ik doe het eigenlijk te weinig, maar hou wel van experimenteren, ook met zelf groentesappen maken en shakes en soepen enzo. Dit sapje ziet er dan ook helemaal prima uit en de ingrediënten klinken ook nogal gezond! Echt een om zelf ook te proberen!

    dank voor je review…

  2. Nou, kom maar door…ik lust dit soort sapjes wel rauw! 😉
    Ik doe het te weinig maar hou ervan om zelf sappen en soepen en shakes te maken en te experimenteren met de ingrediënten.
    Dank voor de review, zeker ook een product dat ik zou willen proberen!
    Heleen Verhoef onlangs geplaatst…IngechecktMy Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge