3 x lekkere hotspots in Gent

Sinds ik studeer in Gent ben ik langzaamaan mijn hart verloren aan de mooie en gezellige stad. Ook tussen en na mijn lessen spendeer ik graag tijd in Gent. Na enkele jaren studeren, heb ik al best veel leuke adresjes leren kennen in de stad. Vandaag deel ik drie lekkere hotspots in Gent.

Gado Gado

Ik ben een moeilijke eter en vroeger durfde ik bijna nooit iets nieuws te proberen. Nu nog steeds heb ik het lastig om te gaan eten in onbekende restaurants, omdat ik altijd de vrees heb dat ik niets ga lusten. Een tijdje geleden bezocht ik samen met mijn vriend en zijn gezin Gado Gado in Gent. Het is een Indonesisch restaurant en dat feit jaagde me toch wat schrik aan. Gelukkig bleek dat voor niets nodig te zijn, want de meeste gerechten zijn gemaakt met kip of rundvlees. 

Gado Gado is een gezellig restaurant dat iets moeilijker te vinden is. Je moet even ronddwalen in de kleine, gezellige straatjes van Gent vooraleer je het gebouw zal vinden. De menukaart is niet gigantisch groot, maar er is voldoende keuze uit vlees-,vis- en vegetarische gerechten. In groep is het ook mogelijk om een rijsttafel te nemen om te delen, op die manier kan je bijna alle gerechten proeven.

De Indonesische keuken is heerlijk en de gerechten waren stuk voor stuk erg lekker. Bovendien is het ook een gezellig restaurant om te eten. Een aanrader voor wie eens zin heeft in iets nieuws!

Seli’s Noodlebar

Seli’s Noodlebar staat al eeuwen op de zesde plaats van restaurants in Gent op Tripadvisor. En terecht. Als je in Gent wil genieten van de Chinese keuken moet je naar Seli’s noodlebar gaan. Je kan hun gerechten totaal niet vergelijken met de typische Chinese take-away. Bij Seli’s zijn alle gerechten vers en zelfgemaakt, en dat smaak je. 

Bovendien is de prijs-kwaliteit ook super. Je betaalt een eerlijke prijs voor een gerecht waar je zeker voldoende mee hebt gegeten. De noodles zijn hun specialiteit, die worden telkens vers gemaakt in de open keuken. Het is al indrukwekkend om te zien hoe ze gemaakt worden en ze smaken ook nog eens heerlijk!

Paul’s boutique

De laatste hotspot is eigenlijk een onderdeel van een keten, maar toch wil ik zeker ook de Gentse Paul’s boutique vermelden. Er zijn verschillende hamburgerrestaurants in Gent en omstreken, maar toch springt deze er voor mij met kop en schouders bovenuit. Het is een gezellige locatie, maar je kan er ook terecht voor een snelle hap. De bediening is enorm vriendelijk en ook snel. Ik eet er vaak in onze middagpauze met vriendinnen en Paul’s Boutique heeft ons nog nooit teleurgesteld.

Je kan kiezen tussen een enorm aanbod hamburgers met de meest originele smaken. Daarnaast kan je ook een lekkere side dish bestellen zoals verse frieten of aardappelschijfjes met look. De prijzen zijn ook zeker niet buitensporig en je krijgt absoluut waar voor je geld.

4 gedachten over “3 x lekkere hotspots in Gent

Geef een reactie

CommentLuv badge