Urban Decay liquid lipstick: Purgatory

In mijn vorig artikel kreeg je al een korte sneak peak van een van mijn nieuwe aanwinsten. Een tijd geleden kocht ik mijn derde liquid lipstick van Urban Decay. Een tint die een combinatie is van de twee grootste lippenstift trends deze winter: een paarse metallic tint die de fantastische naam Purgatory kreeg.

Mijn favoriete merk Urban Decay heeft een groot talent om al hun producten de perfecte naam te geven. Mijn nieuwste aanwinst kreeg de naam Purgatory. Vertaald betekent Purgatory het Vagevuur of de staat waarin je na de dood terecht komt om je ziel te bevrijden van alle onreinheid. De ideale naam voor deze rebelse, stoere kleur.

Purgatory is een vice liquid lipstick van Urban Decay in een diepe pruimkleur met glitters. Ik was al langer op zoek naar een bijzonder paarse tint en liet uiteindelijk mijn oog vallen op deze speciale liquid. Het is ondertussen mijn derde liquid lipstick van het merk en ik ben best fan van hun formule. Toch merk ik een groot verschil tussen deze metallized lipstick in vergelijking met de soft matte exemplaren die ik al langer in mijn bezit heb.

Persoonlijk vind ik Purgatory veel moeilijker aanbrengen. De kleur is veel minder dekkend, waardoor ik meerdere keren met het borsteltje over mijn lippen moet gaan. Dat zorgt er natuurlijk voor dat je sneller fouten gaat maken en ik heb het gevoel dat de lippenstift vaak in stroken opdroogt. 

Op de swatches hieronder kan je denk ik wel zien wat ik bedoel. De swatches zijn best vluchtig gemaakt, maar ik krijg het resultaat nooit zo mooi als bij andere lippenstiften. Op mijn bovenlip zie je duidelijk lijnen, omdat ik meerdere lagen heb moeten aanbrengen.

De kleur vind ik wel een absolute topper. Ik vind het echt een unieke liquid die ideaal is voor een feestelijke gelegenheid. Voor overdag vind de kleur iets minder geschikt, maar misschien moet ik gewoon nog even wennen aan de donkere tint. De glitters zijn heel sterk aanwezig, maar dat vind ik net positief. Het is eens iets anders dan die eeuwige matte lippenstift die ik anders draag.

De houdbaarheid van Purgatory is ok, maar de glitters geven sneller af dan mijn andere liquids. De kleur blijft zo’n drie à vier uur goed, en droogt niet extreem uit. Qua formule is dit wel een van mijn mindere aankopen van het merk. Best spijtig, want ik vind de kleur wel erg mooi. 

Houden jullie van metallic tinten?

Liefs,

Emma

2 gedachten over “Urban Decay liquid lipstick: Purgatory

Geef een reactie

CommentLuv badge