Kenzo jeu d’amour félin

Het is een eind geleden, maar het is opnieuw tijd voor een parfumreview! Tijdens mijn stage heb ik heel veel nieuwe parfums gekregen en over de meeste heb ik in de zomer een artikel geschreven. Het parfum Kenzo jeu d’amour félin heb ik even bewaard, omdat ik de geur eerder winters vind. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Jeu d’amour félin is mijn allereerste parfum van Kenzo. Nochtans heeft het merk heel wat bekende geuren zoals Kenzo world. 

Het parfum Jeu d’amour félin is een nieuwe damesgeur van Kenzo, gemaakt in 2017. De kartonnen doos waarin het parfum komt is best simpel. Het is een zwart-blauwe verpakking met aan een zijde de foto van de hals van een vrouw en een paar rode lippen. Ik vind de verpakking best mysterieus, wat wel past bij het parfum.

De flacon zelf is ook heel simpel. Het heeft een zwarte kleur en een asymmetrische vorm. Persoonlijk vind ik de flacon niet zo geslaagd. Zelf hou ik meer van fleurige en opvallende verpakkingen, of niet iets heel stijlvol. Deze vind ik nogal somber en zelfs een tikkeltje oud.

De inhoud is natuurlijk van veel groter belang dan de verpakking! Kenzo jeu d’amour félin is een Oriëntaalse bloemige geur voor vrouwen. De topnoten van het parfum zijn aardbei en mandarijn. Pioenroos, jasmijn en tuberoos zijn de hartnoten. Tenslotte zijn de basisnoten van het parfum patchouli,amber en muskus.

De combinatie van ingrediënten zorgt voor een bijzondere geur. De geur is iets zwaarder dan ik gewoon ben. Normaal draag ik erg bloemige geuren en dit parfum kan je daar niet echt mee vergelijken. Ik heb even moeten weten aan de geur, maar uiteindelijk ben ik toch best fan. Persoonlijk ga ik dit parfum vooral in de herfst en in de winter dragen. Het is ook ideaal te gebruiken als avondparfum.

De sillage van het parfum is echt heel goed. Zelf blijf ik het parfum bijna de hele dag ruiken en ook mensen in mijn omgeving merken de geur op. Het parfum vervaagt langzaamaan, maar blijft toch enkele uren duidelijk merkbaar hangen. 

Kenzo Jeu d’amour félin is een tijdelijke versie van het Jeu d’amour parfum. Voor 50 ml betaal je rond de 62,50 euro.

Welk parfum draag jij het liefst in de herfst?

Liefs,

Emma

Geef een reactie

CommentLuv badge