Must see : it

Als echte Stephen King fan kon ik niet wachten op de nieuwe verfilming van It. Het is een van mijn favoriete boeken ooit, waardoor ik echt benieuwd werd naar de film. Ik ging de film dan  uiteraard ook bekijken in de cinema. En ze heeft absoluut al mijn verwachtingen ingelost. It is een fantastische film en ik vertel jullie waarom ook jij It moet bekijken.

Het populaire boek ‘It’ van Stephen King gaat over het dorp Derry die wordt opgejaagd door de enge clown Pennywise die kinderen ontvoerd en vermoord. Het boek is een coming of age verhaal, waarin enkele gepeste kinderen de confrontatie aangaan met Pennywise. It werd al eerder verfilmd in 1990 en werd nu in 2017 in een nieuwe jasje gestoken. De film zal uit twee delen bestaan, wat ook logisch is aangezien het boek zo’n 1300 pagina’s telt.

De nieuwe film werd geregisseerd door Andy Muschietti en persoonlijk vind ik dat hij het boek perfect naar het scherm heeft vertaald. Vaak zijn verfilmingen van boeken minder sterk, maar ‘It’ vond ik erg geslaagd. 

Eerst en vooral vond ik de keuze van de cast echt goed. Het is een film over kinderen en er werden ook echt kinderen gecast, geen jongvolwassen acteurs die zich jonger voordoen dan ze zijn zoals in veel andere films. Voor mij was het een blij weerzien met Finn Wolfhard, de jonge acteur die ook al schitterde in de serie Stranger things. Hij nam de rol van Richie op zich en deed dit fantastisch. De acteurs passen erg goed met de beschrijvingen van Stephen King in het boek.

In het algemeen werd de film erg goed ontvangen door het publiek. Toch las ik op Facebook soms commentaar. De meesten kwamen op hetzelfde neer. Ze noemden de film niet eng en zelfs kinderachtig. Toch kan ik die mensen totaal geen gelijk geven. Oké, de film is totaal niet de cliché horrorfilm, maar dat is ook de bedoeling niet. Het boek van Stephen King is een coming of age verhaal waarin kinderen de hoofdrol spelen. De clown Pennywise kan zich omvormen in je grootste angsten. Aangezien het de angsten van kinderen zijn, kan dit inderdaad soms kinderachtig en wat overdreven overkomen. Maar dat is net de bedoeling. Mijn mening, als je de film niet snapt, zou je beter eens het boek lezen. Dan ga je de film sowieso meer appreciëren.

 

IT is the #1 movie in the world. 🎈 Come join the clown and get your tickets today. Link in bio. #ITMovie

Een bericht gedeeld door IT Movie 🎈 (@itmovieofficial) op

It is inderdaad niet enorm eng. De film is dan ook toegankelijk voor kinderen vanaf 12 jaar. De film bevat amper goedkope jumpscares, wat de meeste horrorfilms net eng, maar ook heel cliché maakt. It daarentegen vind ik allesbehalve cliché. Voor angsthazen is de film toch best spannend. Je schrikt minder zoals bij een normale horrorfilm, maar voelt je wel gespannen. En dat onderscheidt ‘It’ van de vele andere films in het genre. Onmisbaar voor alle fans van Stephen King en spannende films.

Liefs,

Emma

Een gedachte over “Must see : it

  1. Ik durf de nieuwe verfilming van IT echt niet te zien. Ik heb op zesjarige leeftijd de verfilming uit de jaren ’90 gezien, waardoor ik meteen een fobie had voor clowns en spinnen, haha! Maar aan de andere kant wil ik hem wel zien, puur om het te kunnen vergelijken. Het is dan ook de eerste horrorfilm die ik ooit zag, vandaag ben ik wel nog steeds geen fan van het genre, maar IT heeft wel een speciale betekenis voor me.
    Cassandra onlangs geplaatst…Music of the Month: SeptemberMy Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge