5 redenen om aan kickboksen te beginnen

Een jaar geleden probeerde ik voor het eerst een nieuwe sport uit. Na de eerste les was ik helemaal verkocht aan kickboksen. Ondertussen ga ik nog steeds met veel plezier en motivatie naar de les. En hier zijn verschillende redenen voor.

De ultieme work-out

Kickboksen is goed voor je conditie en voor je spieren. Heel veel sporten zijn ofwel een goede cardiotraining of een krachttraining, maar kickboksen is het beste van beide werelden. Het vraagt veel fysiek uithoudingsvermogen, omdat je de hele les door tot het uiterste gaat. Daarnaast train je ook verschillende spieren die je in weinig andere sporten traint. Door het kickboksen heb ik soms spierpijn op plaatsen waar ik niet wist dat ik spieren had. Na een jaar heb ik toch het gevoel dat mijn conditie en kracht al heel wat beter is geworden. Mijn buikspieren zijn steeds beter zichtbaar en ook mijn armen zijn veel sterken geworden dan vroeger. En ik vind het super!

Frustratie vrij

Kickboksen is de ideale sport om je hoofd helemaal leeg te maken. Vroeger ging ik gaan dansen en dat deed ik heel graag. Toch voel ik me na een kickboksles veel meer ontspannen dan na een dansles. Het is gewoon geweldig voor je hoofd om even te kunnen stoppen met nadenken en je gewoon te focussen op het schoppen en slaan. 

Je leert elke les iets bij

Persoonlijk vind ik dat ik elke les iets bijleer. Ik train regelmatig met nieuwe tegenstanders en iedereen leert je wel iets bij. Door de ene persoon ga je meer op techniek letten, door een ander meer op verdediging… Iedereen traint net dat ietsje anders en vaak kan je van iedereen wel iets leren.

Sociale hobby

In mijn sportclub zitten er meer dan vijftig leden. Ik train niet altijd op dezelfde dag en daardoor kom ik ook vaak andere mensen tegen. Ik heb geen vaste trainingspartner en wissel dus vaak af. Ondertussen ken ik al enkele mensen redelijk goed, en anders is het altijd leuk om iemand anders te leren kennen. 

Het maakt je blij

Elke les opnieuw ben ik helemaal kapot. Na een zalige douche voel je je zo goed. Als ik kan gaan kickboksen ben ik altijd veel blijer en ik voel me ook beter in mijn vel.

Wat is jouw favoriete sport?

Liefs,

Emma

6 gedachten over “5 redenen om aan kickboksen te beginnen

  1. Ik wil zo graag gaan kickboksen! Het is echt al jaren dat ik erover nadenk om het te doen en nu ik gestopt ben met dansen lijkt het me wel een goed alternatief. Ik zoek alleen nog een plek waar ik het kan beoefenen. Ik weet niet als jij me kan helpen?

    Cassandra onlangs geplaatst…My School Story TagMy Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge