Must read: Throne of glass – Sarah J. Maas

Af en toe ontdek je een parel van een boek die je liefst met de hele wereld wil delen. Enkele weken geleden begon ik de Throne of Glass serie van Sarah J. Maas te lezen en ik was verkocht vanaf de eerste bladzijde. Een aanrader voor wie van young adult en fantasy houdt.

Throne of Glass is een Amerikaanse fantasyreeks die zich vooral richt op young adult. De boekenreeks is geschreven door Sarah J Maas. Het eerste boek verscheen al in 2012, maar toch ontdekte ik het boek pas dit jaar. Er zijn reeds zes boeken verschenen, de laatste slechts twee dagen geleden.

Het boek vertelt het verhaal van Celeana Sardothien, een piepjonge huurmoordenaar. Als meest beruchte huurmoordenares van Adarlan is ze grootste nachtmerrie van elke rijke man. Door een valstrik belandt ze in gevangenis, waar ze zwaar en gevaarlijk werk in de mijnen moet uitvoeren. 

 

Well, the day is finally here! The day that I’ve been looking forward to since I *heartbreakingly* finished Empire of Storms last year. But alas, not exactly the day I need, as I won’t be reading about Aelin and Rowan tonight. 😩 βš”οΈ BUT I’m excited nonetheless because knowing SJM, Tower of Dawn will find a way to burrow into my soul and shatter my heart! βš”οΈ I’ll admit, I’m about 100 pages in and I’m intrigued so far! No spoilers here, but the first time Aelin’s name was mentioned I may have teared up πŸ˜‚ βš”οΈ I’m excited to see what adventure SJM takes us on with this next installment. So bring on Chaol Westfall, former Captain of the Guard and current Hand of the King! And Yrene Towers. Let’s see what they’ve been up to!

Een bericht gedeeld door Kori β€’ 24 β€’ ESTJ β€’ πŸ“šπŸ‡ΊπŸ‡Έ (@_livelaughread) op

In het begin van het boek wordt ze plots vrijgelaten. Ze krijgt een kans aangeboden om deel te nemen aan een wedstrijd om de rechterhand van de koning te worden. Een wedstrijd tussen de meest beruchte criminelen van het land. In het kasteel sluit ze uiteindelijk speciale vriendschappen met de kroonprins en het hoofd van het leger van de koning. Celeana is zoveel meer dan een typische crimineel, want diep vanbinnen is ze ook nog steeds een jong meisje.

Ondertussen heb ik al bijna drie boeken uit de reeks verslonden. Het verhaal evolueert heel vlot en de karakters hebben erg veel diepgang. Er komt ook steeds meer magie aan bod, wat het verhaal echt interessant maakt voor liefhebbers van fantasyverhalen.

Celeana is een bijzondere vrouw en ze heeft een speciaal karakter. Zelf vind ik haar erg leuk en interessant, maar ik begrijp ook dat velen haar best kinderachtig en irritant zullen vinden. Gelukkig maakt ze een grote evolutie door en de serie wordt door de boeken heen ook volwassener.

Ik ben erg benieuwd naar de rest van de serie, maar tot nu toe ben erg enthousiast. Een echte aanrader!

Liefs,

Emma

Geef een reactie

CommentLuv badge