Must see films van de afgelopen tijd

Deze vakantie heb ik mezelf voorgenomen om wat meer films te kijken. Er bestaan namelijk zoveel goede films en ik wil er gewoon meer tijd voor maken. Ik heb dan ook een kijklijst opgesteld en heb al reeds enkele films gezien die op het lijstje staan. Ondertussen heb ik ook enkele nieuwe films gezien. Vandaag deel ik enkele van de beste films die ik de afgelopen tijd heb gezien.

To the bone

Enkele dagen geleden keek ik samen met mijn moeder naar de Netflix film To the bone. De film vertelt het verhaal van een meisje die aan Anorexia lijdt en terecht komt in een soort opvanghuis voor mensen met een eetstoornis. Ondanks dat de film best wat kritiek over zich heen kreeg, was ik toch enorm benieuwd naar de film. Lily Collins speelt de hoofdrol en dat deed ze fantastisch.

Ik vond het verhaal van To the bone erg sterk en aangrijpend. Toch is het geen typische drama waar je enkel diep ontroerd van raakt. Het hoofdpersonage wil eigenlijk niet strijden tegen haar ziekte en dat maakt de film net zo sterk. Toch leert ze onder de begeleiding van haar dokter en lotgenoten ook inzien dat er wel mooie dingen in het leven zijn om voor te vechten.

 

Dunkirk

Af en toe kan ik wel eens genieten van een goed oorlogsverhaal. Daarom stond de film Dunkirk hoog bovenaan mijn verlanglijst. Ik heb de film gezien in de cinema samen met mijn vriend.

De film Dunkirk is gebaseerd op de waargebeurde feiten die zich afspeelden tijdens de Tweede Wereldoorlog in Duinkerke. De Belgische, Franse en Britse soldaten werden er toen ingesloten door de Duitsers en wachtten er op het strand tot ze geƫvacueerd zouden worden. Wachten is natuurlijk niet zonder gevaar, want ze lopen elk moment het risico om aangevallen te worden.

Ik ben enorm enthousiast over Dunkirk. De film is beklijvend en blijft nog lang nazinderen. De film is cinematografisch erg sterk. Het verhaal speelt zich af op drie verschillende plaatsen die op een verschillend moment plaats vinden. Ik vind het een meerwaarde dat de film niet chronologisch verloopt. Ik was ook erg verwonderd dat Harry Styles zo’n grote rol heeft gekregen en dat deed hij helemaal niet slecht!

The Strangers

Ik kan echt genieten van een goede horror of thriller. De Strangers is een film uit 2008, maar ik had de film nog nooit gezien. De film gaat over een koppel die een weekendje naar een afgelegen vakantiehuis vertrekt. Voor hun vertrek deed de man haar een huwelijksaanzoek, maar zij weigerde en dat is logisch nogal een domper op de sfeer. Midden in de nacht belt er plots een vreemde jonge vrouw aan. Plots wordt het koppel opgejaagd door drie mensen met een masker die uit zijn op hun dood. Het spannende kat-en-muis spel is angstaanjagend tot de laatste minuut.

Captain America: the first avenger

Sinds kort ben ik helemaal into superhelden. Op mijn kijklijst staan dan ook alle Marvel films, maar dan in de juiste volgorde. Ondertussen zag ik al enkele Marvel films en de eerste Captain America film heeft me enorm verrast.

De film gaat over Steve Rogers, een man die niets liever wil dan zijn land te gaan verdedigen tijdens de oorlog. Hij wordt alleen telkens opnieuw afgekeurd. Hij is niet groot, zwak en heeft meerdere gezondheidsproblemen zoals astma. Uiteindelijk neemt hij deel aan een geheim project waarin hij een dosis van een ‘super-soldaatserum’ krijgt. Daarna wordt hij Captain America, maar dat blijkt toch niet altijd zo fantastisch als het lijkt. 

Het eerste verhaal rond de superheld is een must see film als je van superhelden houdt.

Een gedachte over “Must see films van de afgelopen tijd

Geef een reactie

CommentLuv badge