De ultieme film kijklijst

Ik hou enorm van films en series kijken.Toch vind ik het vaak best moeilijk om een leuke film te vinden of uit mijn comfort zone te komen met een bepaald soort film. Ik hou ook enorm van lijstjes en sinds kort probeer ik bij te houden welke films ik allemaal al heb gezien. Zo kwam ik op het idee om een ultieme film kijklijst, een soort bucketlist maar dan voor films, op te stellen.

Er bestaan zoveel films op de wereld. Heel veel goeie, maar ook heel veel slechte. Toch is het telkens opnieuw een hele zoektocht naar goede films. Met deze kijklijst hoop ik zelf af en toe eens uit mijn comfort zone te stappen en nieuwe films te ontdekken. Kijk jij mee?

IMDB top 250

IMDB heeft een lijst met de 250 beste films aller tijden. Ooit hoop ik die lijst helemaal af te vingen, ik heb er al een aantal gezien, maar nog steeds een lange weg te gaan.

Filmreeksen

 • Alle Harry Potter films √
 • Alle Star Wars films
 • Alle delen van Lord of the Rings + The Hobbit
 • Alle delen van The Hunger Games √

Verzamelingen

 • Alle Marvel films in volgorde
 • Alle DC superheldenfilms
 • Alle originele Disneyfilms
 • Alle Disney Pixar animatiefilms
 • Alle films van Studio Ghibli

Talen

 • Een Vlaamse film √
 • Een Britse film √
 • Een Franse film √
 • Een Spaanse film
 • Een Scandinavische film √
 • Een Japanse film √

Genres

 • Een kortfilm bekijken
 • Een stomme film bekijken
 • Een zwart-wit film bekijken

Varia

 • Alle films met Leonardo Di Caprio 
 • Alle films met Jennifer Lawrence
 • Alle films gebaseerd op boeken van Stephen King
 • Een film van voor de jaren 50 
 • Een film van voor de jaren 70
 • Een film uit de jaren 80 √
 • Films met meer dan 3 oscars
 • Een verfilming van een boek √

Wat moet er volgens jou nog op dit lijstje komen?

 

2 gedachten over “De ultieme film kijklijst

Geef een reactie

CommentLuv badge