Zes handige tips tegen stress

Mensen die mij goed kennen weten dat ik een echte stresskip ben. Soms kan ik al in blinde paniek geraken, gewoon omdat ik aan iets stresserend denk. Ik begin volgend jaar aan een masteropleiding en lig nu soms al wakker uit angst dat ik het niet aan zal kunnen. Tegelijk denk ik ook: stop gewoon met panikeren voor niets! Dus, een beetje voor jullie en een beetje voor mezelf: de beste tips van het internet tegen stress.

Stop met multitasken

Vaak combineer ik veel te veel dingen. Als ik thuis een serie kijk, ben ik vaak onbewust op mijn gsm al research aan het doen voor een volgende artikel. Op die manier denk je veel meer te combineren en tijd te besparen, maar het zorgt er ook voor dat je hoofd nooit echt tot rust komt. Moeilijk om af te leren, maar het lijkt me wel nuttig om te proberen!

Sporten

Een tip die ik absoluut kan beamen. Bewegen en sporten helpt echt om stress te verminderen. Persoonlijk vind ik kickboksen daar de ideale oplossing voor. Alle stress en frustraties eruit kloppen is verrassend goed om stress weg te werken. Doen!

Relativeren

Relativeren… Het is iets wat ik echt nog moet leren. Mijn hoofd heeft het gewoon moeilijk om stil te staan en vaak panikeer ik echt voor domme dingen. Volgens het internet moet je je meteen afvragen hoe belangrijk hetgeen is waar je je zorgen om maakt. Vaak kom je dan tot het besef dat je stress misschien een tikkeltje overdreven is.

Slaap voldoende

Als je stresst en veel werk hebt, heb je vaak de neiging om langer door te werken en bijgevolg minder te slapen. Slecht plan! Je lichaam heeft veel slaap nodig en een goede nachtrust kan je helpen ontspannen. Slaap dus eens lang uit en je voelt je meteen heel wat beter.

Maak een prioriteitenlijst

Stel je prioriteiten. Niet alles is even belangrijk. Doe dus eerst wat echt dringend is, de rest kan heus wel wat wachten. Maak je ook geen zorgen om de dingen die onderaan je lijst staan.  Ze lopen echt niet weg.

Blijf niet in het verleden hangen

Tip van de dag… Tegenslag gebeurt nu eenmaal. Soms loopt niet alles zoals jij het wilt. Er kunnen onverwachtse zaken gebeuren die jouw plannen in de war sturen,maar dat is nu eenmaal zo. Leer om bepaalde zaken los te laten, en focus je op de toekomst.

Wat is jouw beste tip tegen stress?

Liefs,

Emma

Geef een reactie

CommentLuv badge