Getest: Urban Decay vice special effects topcoat

Een tijd geleden kon ik weeral de Urban Decay stand bij Ici Paris Xl niet weerstaan. Ik ging gewoon even een kijkje nemen en kwam naar huis met een liquid lipstick en een van de Vice special effects topcoats. Ik testte de topcoat Copycat uit.

Toen Urban Decay een tijd geleden bekend maakte dat ze topcoats op de markt brachten, was ik niet meteen heel enthousiast. De collectie zag er prachtig uit, maar een topcoat leek me iets dat enkel MUA’s gebruiken. Toen ik de collectie in de winkel aanschouwde en even swatchte ben ik toch van mening veranderd. Zeker de simpele roze en glittertinten kunnen je lippen net dat tikkeltje extra geven!

Ik heb lang staan twijfelen, maar uiteindelijk nam ik de kleur Copycat naar huis. Het is een warme koperkleur met een glitterfinish. De verpakking van de special effect topcoat ziet er heel bijzonder uit. Ze lijken erg op de verpakking van de liquid lipsticks, maar hebben nog iets meer glitter en kleur. Ook de lipstick zelf ziet erg goed uit. Het enige verschil met de gewone liquids is de witte dop.

Volgens de verkoopster kan je met de Vice special effects topcoat alle kanten uit. Met de topcoat tover je elke lippenstift (zowel cream, matte als metallized) om tot een unieke kleur. Sommige topcoats kan je zelfs op zichzelf gebruiken, maar dat heb ik nog niet getest bij Copycat.

Ik wou de topcoat laten zien bij zo verschillend mogelijke kleuren. Zo kunnen jullie meteen zien hoeveel variatie je kan creëren met het product.

Op de eerste foto wou ik even een poging doen om lip art te creëren. Ik besliste om voor een eenvoudig hartje te gaan. Ik heb niet echt een stevige hand en ben absoluut geen MUA, maar ben toch blij met het simpele resultaat. Als lippenstift draag ik een soft matte lipcream van NYX.

Met de topcoat kan je ook subtiel wat diepte en glitter toevoegen aan je lippen. Ik draag hier de kleur backtalk en bracht in mijn mondhoeken een klein laagje aan. 

Op de derde foto zie je de topcoat op een donkerdere lippenstift. Ik draag After dark op mijn lippen en bracht de topcoat enkel op de onderkant aan. Het effect is minder heftig dan twee totaal verschillende lipkleuren, maar wel heel leuk. Op Tomorrowland heb ik deze combinatie gebruikt en ik vond het echt een tof effect.

Ik heb absoluut geen spijt van mijn aankoop. Copycat is veel subtieler dan ik eerst dacht, waardoor het een leuke extra is voor een feestje of avondje uit. Je betaalt 22 euro voor een Vice topcoat bij Ici Paris Xl.

Liefs,

Emma

2 gedachten over “Getest: Urban Decay vice special effects topcoat

Geef een reactie

CommentLuv badge