Too Faced natural love palette

Mijn ouders brachten niet enkel het Naked Heat palette mee uit Portugal, maar ook het Natural love palette van Too Faced. Het Natural Love palette is een limited editon palette met maar liefst dertig natuurlijke kleuren. Ik ben alvast helemaal verkocht!

Sinds mijn allereerste kennismaking met het merk Too Faced ben ik helemaal verliefd op het merk. Jammer genoeg (of gelukkig voor mijn portemonnee) verkopen ze het merk niet in België. Het pigment en de kwaliteit van het Peach palette is zo goed, dat ik zonder twijfel nog een palette van het merk wou. Het Natural love palette sprong me meteen in het oog toen ik het op foto zag. Dertig prachtige kleuren voor leuke dagelijkse looks: de perfecte aankoop!

De verpakking is weer erg leuk en een tikkeltje kitch, zoals we van Too Faced gewoon zijn. Het palette zit in een stevige kartonnen verpakking die bedekt is met bloemen en schattige dieren. Een leuk detail: de roze naam van het palette is gemaakt uit velvet waardoor je over de naam kan strelen.

Op de achterkant van de doos kan je al een preview zien van alle dertig kleuren. Die variëren van heel erg licht tot zwart. Ik vind de combinatie licht-donker ideaal en de kleuren zijn stuk voor stuk natuurlijk en mooi.

Het palette zelf is gemaakt uit een soort hard karton. Het peach palette is gemaakt van een soort metaal, waardoor dit palette toch heel wat minder stevig aanvoelt. Binnenin het palette zit een grote spiegel, wat altijd handig is om je make-up te doen in zonlicht. 

Ik was vanaf de allereerste blik verliefd op de inhoud van het palette. De kleuren leken me allemaal zo mooi en ik wou niets liever dan meteen beginnen experimenteren. Too Faced slaagt er ook altijd in om de meest originele en schattige namen te verzinnen voor hun kleuren. Bunny nose, poodle, honey pot… elke naam past perfect bij het kleur die ze moeten voorstellen.  

Ik ben ook meteen aan de slag gegaan om swatches te maken. Op de eerste foto zie je de eerste rij kleuren. Van links naar rechts zie je heaven – fairy tale – nudie – tickle me- don’t settle en fingers crossed. De foto doet de kleuren lang geen recht aan, zeker de matte tinten zijn extreem gepigmenteerd. Enkel Fairy tale is een ontgoocheling. Ik hoopte op een mooie gouden tint, maar ik slaag er enkel in om wat losse glitters los te krijgen. Spijtig!

Op deze foto zie je de tweede en derde rij. Wat zijn de kleuren stuk voor stuk mooi. Het zijn de allereerste pastelkleuren die ik in mijn bezit heb, dus ik ben zeer benieuwd hoe deze er uit zullen zien op mijn oogleden. Van links naar rechts: Lace teddy- satin sheets – push-up – honey pot – chocolate martini – undercover. Onderaan : pink cheeks – kittens – bunny nose – moonbeam – love bug – smokin.

Bovenaan: Poodle – cutie patootie – Dear diary – coffee date – spoiled -night fever. Onderaan : Spotlight – honey butter – honeymoon – hot and bothered – makeup and chill – stiletto.

Je betaalt zo’n 52 euro voor het palette. Het is best prijzig, maar daar krijg je natuurlijk dertig mooie en draagbare kleuren voor in de plaats. Ik ben zeer tevreden over de kwaliteit van het Natural love palette. Er is slechts een kleur erg teleurstellend, al de rest is goed qua pigmentatie. Enkele matte kleuren hebben wat last van kickback, maar niet uitermate storend.

De komende weken ga ik aan de slag om leuke looks te creëren. Ik ben benieuwd dat het palette even goed blijft op mijn oogleden, maar ik denk alvast van wel!

Welk palette staat op jouw verlanglijst?

Liefs,

Emma

2 gedachten over “Too Faced natural love palette

Geef een reactie

CommentLuv badge