Kokosolie: 6 handige lifestyle toepassingen

Kokosolie is een gezonde vetstof die vaak in de keuken wordt gebruikt als gezonder alternatief dan boter. Maar wist je dat het product ook heel wat andere handige toepassing heeft? Onlangs kocht ik me een grote pot  en sindsdien heeft het al meerdere keren zijn nut bewezen!

Haarverzorging

Kokosolie is heel gezond voor je haar. Ik heb af en toe wel eens last van droge of gespleten punten en dan is kokosolie de redder in nood. Een goedkoper alternatief dan de meeste producten uit de winkel en het helpt echt. De olie voedt je haren, zodat ze er terug mooi uit zien. Je kan de olie ook gebruiken als een haarmasker. 

Massageolie

Wie geniet er nu niet van een goede massage af en toe? Kokosolie is ideaal te gebruiken als massageolie. Je huid wordt er lekker zacht van en het product is compleet geurloos en niet plakkerig. Extra leuk: in tegenstelling tot veel normale massageolies warmt kokosolie zeer snel op in je handen waardoor je nooit koude olie op je huid moet voelen!

Jeuk

Dit puntje heb ik zelf nog niet kunnen testen, maar blijkbaar zou kokosolie ook helpen tegen de jeuk. Smeer voortaan die vervelende muggenbeet in met de olie en de jeuk zou al heel wat minder erg zijn.

Witte tanden

Kokosolie kan je ook aan wittere tanden helpen. Ik heb het zelf al geprobeerd, maar ben er uiteindelijk mee gestopt omdat ik het nogal lastig vond en mijn tanden nu ook niet echt veel witter moeten worden. Om wittere tanden te verkrijgen moet je 20 minuten lang de olie in je mond spoelen. Nogal lastig voor je kaken, maar je tanden worden naar verloop van tijd heel wat witter!

Mooiere nagels

Als je voor het slapengaan je nagelriemen inwrijft met kokosolie, zullen je vingertoppen er heel wat meer verzorgd uitzien. Het helpt ook om scheurtjes of ingegroeide nagels te voorkomen. 

Make-up verwijderen

Tenslotte is kokosolie ook heel handig om make-up te verwijderen voor het slapengaan. Je brengt het product aan op een wattenschijfje, net zoals je zou doen bij een gewone make-up remover. Handig toch?

Ken jij nog andere nuttige gebruiken van de olie?

Liefs,

Emma

10 gedachten over “Kokosolie: 6 handige lifestyle toepassingen

Geef een reactie

CommentLuv badge