Naked heat palette Urban Decay – eerste blik en swatches

Toen ik een tijdje geleden het Naked heat palette zag voorbijkomen op de Instagrampagina van Urban Decay wist ik dat ik dit palette wou. De gewone Naked palettes maakten me nooit echt enthousiast, omdat ik ze iets te kleurloos vond. De inhoud van het Heat palette leek dan ook perfect voor mij. In België moeten we er nog twee weken op wachten, maar mijn ouders brachten het palette mee van Portugal voor mij.

Het is al langer duidelijk voor iedereen die mijn blog leest: Urban Decay is mijn favoriete merk ooit. Ik heb al een grote verzameling lippenstift, liquid lippenstiften en highlighters van het merk. Vorig jaar kocht ik in Ierland ook het Alice through the looking glass palette. Het Naked heat palette is dus pas mijn tweede oogschaduwpalette van het merk.

Het Naked heat palette bestaat uit 12 verschillende tinten met een warme ondertoon. Het bevat zowel koperkleurige, oranjerode en bruine tinten. De kleuren kan je wat vergelijken met het Modern Renaissance palette, al bevat die ook meer donkerroze tinten. Ik mistte al lang een palette met zo’n kleuren in mijn collectie, dus ik ben zeer blij dat ik het palette in handen heb.

Het palette

Toen ik het palette in handen kreeg maakte ik bijna een sprongetje van blijdschap. Wat ziet het palette er goed uit. De verpakking is ook weer helemaal af, zoals ik van het merk gewoon bent. Het palette komt in een mooie verpakking waarop de verschillende tinten worden voorgesteld. Zo heb je meteen al een goed idee van welke kleuren je in het palette mag verwachten.

Het palette zelf is minstens even mooi. Het heeft een oranjerode tint die echt aan vuur doet denken. Ideaal voor de naam Naked Heat dus! Het is vooral leuk dat er diepte in het palette zit, zo ziet het er meteen heel bijzonder uit.

En dan over naar de binnenkant. Wat zien die kleuren er goed uit. Voor mij is het de ideale combinatie van kleuren en er is ook voldoende afwisseling tussen matte en shimmer kleuren. Het palette bevat 8 matte kleuren en 4 glitter tinten. 

Ik vind het leuk dat er zowel rode, oranje als paarse tinten in het palette zitten. In het begin had ik schrik dat alle tinten nogal hetzelfde zouden zijn, maar dit is echt niet het geval.

Het Naked heat palette bevat ook een dubbelzijdige borstel. In het Alice through the looking glass palette was dat ook het geval, maar daar had ik het gevoel dat het een borsteltje van mindere kwaliteit was. Nu lijkt de borstel meer op de echte Urban Decay kwasten, dus ik ben heel benieuwd hoe deze gaat aanbrengen.

Naked heat- de swatches

Natuurlijk wou ik zo snel mogelijk swatches maken. Het pigment heeft me echt verrast. Met slechts een kleine hoeveelheid poeder op de borstel, maakte ik deze swatches. En wauw, wat een pigment! Mijn camera is er niet echt in geslaagd om de shimmerkleuren tot hun recht te brengen, maar geloof me, in het echt valt het veel meer op dat ze glinsteren. De twee lichte kleuren vallen wat weg op mijn arm, maar dat is vooral omdat mijn huid zo bleek is. 

Van links naar rechts bovenaan: Ounce – chaser – sauced – low blow – lumbre – he devil 

Onderaan : Dirty talk – scorched – cayenne – en fuego – ashes -ember

De komende tijd ga ik dit palette heel vaak uitproberen en verschillende looks meemaken. Verwacht je dus binnenkort maar aan enkele posts met looks op Beauty and a bow!

Liefs,

Emma

4 gedachten over “Naked heat palette Urban Decay – eerste blik en swatches

Geef een reactie

CommentLuv badge