Vier filmtips voor regenachtige zomerdagen

Nu het zomer is heb ik ’s avonds meer tijd om eens een film te checken. Persoonlijk vind ik het altijd moeilijker om een film te kiezen dan een serie. Er is nu ook eenmaal zoveel keus, en toch lijken vele films mij niet aan te spreken. Gelukkig heb ik de laatste tijd weer enkele leuke films gezien die ik graag met jullie wil delen. Deze 4 filmtips zijn ideaal voor een regenachtige zomerdag!

Hacksaw ridge

Ik heb al heel wat leuke oorlogsfilms gezien, maar ook al heel wat slechte. Voor mij moet een oorlogsfilm ook een goed verhaal bevatten en niet alleen uit pure (en vaak overdreven actie bestaan). Het verhaal van Hacksaw ridge was absoluut fantastisch en het is gebaseerd op waargebeurde feiten wat de film dubbel zo mooi maakt. De film gaat over Desmond Doss, een jongeman die graag in legerdienst wil voor zijn land, maar als medic omdat hij aan God en zichzelf heeft belooft om niemand te doden. 

Door brute pech komt hij terecht bij een gewone groep soldaten waar hij vernederd en uitgelachen wordt omdat hij zelfs geen wapen in zijn hand wil nemen. Uiteindelijk mag hij toch aan de slag als medic en komt hij terecht in de battle of Okinawa. Desmond was de allereerste man die ooit een eremedaille ontving zonder een man neer te schieten… Een prachtig verhaal en een prachtige film!

Wonder Woman

De laatste tijd heb ik iets met superhelden films. Aangezien Wonder Woman over een vrouwelijke heldin gaat, wou ik deze film absoluut niet missen. Op voorhand wist ik niets over het verhaal, waardoor te film me des te meer heeft verrast. 

De film gaat over het begin van Wonder Woman, die eigenlijk eerst gewoon Diana, prinses van de Amazones was. Samen met haar moeder, tante en alle andere amazones woont ze op een eiland waar ze getraind worden tot krachtige krijgers. Het eiland is volledig verborgen voor de oorlogsgod Ares. Plots crasht er een vliegtuig met een mannelijke soldaat voor het eiland waardoor Diana voor het eerst in contact komt met een man en met het conflict in de buitenwereld: de Tweede Wereldoorlog. Vastberaden gaat Diana mee met de man om de oorzaak van de grote oorlog te verslaan.

Wonder Woman heeft me in de positieve zin verrast. De verwachtingen waren hoog, maar die zijn meer dan ingelost. Ik vond het extra leuk dat het verhaal niet enkel over boosaardige Goden en helden ging, maar ook gewoon over een waargebeurde oorlog. Bovendien speelt een deel van de film zich af in het Belgische front, wat ik toch een leuke extra vond. 

 

She is our greatest hope. @Gal_Gadot is #WonderWoman. See it in theaters now! Link in bio.

Een bericht gedeeld door Wonder Woman (@wonderwomanfilm) op

Patriots day

Ook Patriots day is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De film gaat over de aanslag op de marathon in Boston en de klopjacht op de terroristen die daarop volgt. Jammer genoeg hebben we vandaag steeds meer te maken met terroristen en net daarom is de film zo aangrijpend. De hoofdrol wordt vertolkt door Mark Wahlberg en ik vind hem een geweldige acteur. 

Het verhaal is realistisch en spannend. De film is vooral aangrijpend, omdat het ook daadwerkelijk gebeurd is. 

Life

Ik hou van science fiction films en horrorfilms en zeker van combinaties van beiden. Life gaat over een ruimtemissie waarin ze leven op Mars proberen te ontdekken. Hun missie is een succes en al snel ontwikkelen ze in hun lab het leven van Mars: een vorm van leven die zich razendsnel ontwikkelt. Al snel ontdekt de aanwezige crew dat het leven te snel evolueert en een bedreiging wordt. Niet alleen voor de onderzoekers op het ruimtestation, maar ook voor alle bewoners op aarde…

Alienfilms. Je moet er van houden of niet. Life was een van de betere science fiction films die ik heb gezien. Het sprak me vooral aan dat het buitenaardse wezen eens niet het typische enge wezen uit bijvoorbeeld Alien was, maar begon als een klein onschuldig ogend leven. De film is spannend tot op de laatste minuut…

 

We went too far… #LifeMovie is available now on Digital and Blu-ray 6/20.

Een bericht gedeeld door Life Movie (@lifemovieofficial) op


Welke film vond jij het best de afgelopen tijd?

Liefs,
Emma

Een gedachte over “Vier filmtips voor regenachtige zomerdagen

Geef een reactie

CommentLuv badge