Waarom ik niet hou van de koopjesperiode

Solden, afprijzingen, koopjesperiode… welke naam je er ook aan geeft, ik heb er een absolute hekel aan. Heel wat mensen houden ervan om op koopjes te jagen, maar ik vind er niks aan. En wel om deze redenen.

Misschien ligt het aan het feit dat ik mijn vakantiejob in een schoenenwinkel altijd doe tijdens de maand van de solden, maar ik hou helemaal niet van afprijzingen. Natuurlijk scoor ik online wel graag eens een artikel met korting, maar meestal vermijd ik bewust de winkels tijdens de solden. Er storen me gewoon te veel zaken.

Alles wat ik wil is niet afgeprijsd

Herken je het gevoel? Tijdens de solden springt er plots een leuk stuk in het oog. Wat blijkt? Nieuwe collectie… Dat heb ik nu echt eens altijd. Het lijkt wel alsof er tijdens de solden niets hangt wat me echt aanspreekt. Ik word vanzelf altijd aangetrokken naar de nieuwe kleren of schoenen. En die koop ik toch liever in een kalmere periode.

Andere dingen worden dan weer nooit afgeprijsd. Op make-up bijvoorbeeld zal je zelden een koopje kunnen scoren. Zeker niet op duurdere merken zoals Mac of Urban Decay.

Rommel

Ik hou te veel van orde en netheid om tijdens de koopjesperiode te gaan winkelen. Wat liggen de winkels dan overhoop. In grote ketens zoals Zara en H&M liggen heel veel kleren gewoon op een grote rommelige berg. Meestal met een zwerm mensen rond de stapel heen. De zin om daarin te beginnen zoeken is bij mij dan heel snel over.

Te veel mensen

Samen met de rommel is het me vaak ook gewoon te druk. In grote steden is het soms over de koppen lopen. Ik loop liever op mijn gemak wat rond in een winkel en stoor me al snel als er allemaal mensen blijven plakken voor het rek waar ik even in wil snuisteren. En dan zwijgen we nog over de oneindige lange rijen om dat ene stuk te gaan passen…

Te irritante mensen

Misschien ligt het aan mij, maar soms heb ik het gevoel dat alle mensen extra vervelend doen tijdens de solden. Tienermeisjes worden plots extra schreeuwerig en luid, terwijl ze hun moeders roepen om zoveel mogelijk kleren te kunnen kopen. Ook als verkoopster stoort het me soms enorm hoe mensen zich gedragen. Oké, ik snap perfect dat mensen goedkope deals willen vinden, maar vaak kan de verkoopster er helemaal niks aan doen als dat ene stuk niet aan de helft van de prijs wordt verkocht. De baas beslist nog steeds en vaak willen zij zoveel mogelijk winst. Daarom hoef je heus niet vervelend beginnen doen..

Houden jullie wel van de koopjesperiode of niet?

Liefs,

Emma

 

Geef een reactie

CommentLuv badge