Getest: Glamglow youthmud set

Het skincare merk Glamglow is bekend voor zijn maskers die ze zelfs in Hollywood gebruiken. Ik had nog nooit een huidmasker geprobeerd en vond dat ik daar dringend verandering in moest brengen. De youthmud set was voor mij de ideale aankoop om meteen enkele van de bekende producten van Glamglow te testen!

Het Amerikaanse Glamglow werd oorspronkelijk exclusief gebruikt achter de schermen in Hollywood. Door het grote succes hebben ze het product ook verkrijgbaar gemaakt op de gewone markt en sindsdien krijgt het merk steeds meer faam.De maskers zijn helaas niet goedkoop. Voor een pot met 50 ml inhoud betaal je al snel 50 euro. 

Gelukkig maken ze ook af en toe een gift set en ik ben via via aan deze leuke Youthmud set geraakt. Deze bevat een pot van 30 ml van hun meest bekende masker: het tinglexfoliate mask. Het bevat ook twee tubes van 15 ml. De blauwe bevat de hydrating treatement, de witte is het supermud clearing treatment. Omgerekend kostte dit pakket zo’n 45 euro.

glamglow

glamglow

Glamglow

Het exfoliërende masker was het beginproduct van Glamglow. Het masker maakt je huid zachter, schoner en maakt je in 1-2-3 cameraproof. Op de verpakking staat dat het masker een tintelend gevoel nalaat. De inhoud van de pot is 30 ml. Hiermee kan je best lang mee doen. Ik heb het masker ondertussen 5 keer getest en er zit nog meer dan 3/4 in.

glamglow

glamglow

Getest

Ik was uiteraard het meest benieuwd naar hun befaamde tinglexfoliate mask. Ik was gelukkig al gewaarschuwd dat het tintelend gevoel eerder een branderig gevoel is, anders was ik waarschijnlijk in paniek geschoten. Een paar tellen nadat je het masker hebt aangebracht, begint je huid te ‘trekken’. Het brandt een beetje, maar het is helemaal niet pijnlijk. Als het echt heel erg brandt, kan het ook een allergische reactie zijn: verwijder het masker dan meteen! Na een vijftal minuten is het masker helemaal stijf geworden. Ik vind het even wennen, omdat ik nog nooit een masker getest hebt. Toch voelt het best aangenaam.

Na vijftien minuten mag je het masker met water en masserende bewegingen verwijderen. Het gaat er prima af en ik ben altijd opgelucht als het grijze goedje van mijn gezicht is. Meteen na het masker voelt mijn huid verfrist aan, maar ook een beetje droog. Ik heb wel snel een droge huid, dus misschien ligt dit aan mij persoonlijk. Het masker heeft me niet meteen een wauw-effect, zeker omdat mijn huid erna erg droog voelt. Zo zou ik toch niet voor een camera willen staan. Na meerdere keren gebruiken merk ik wel een verschil met mijn huid. Het lijkt toch iets zuiverder en ik heb minder last van rode vlekken.

Clear en hydrate

Ook de twee kleine tubes heb ik ondertussen al meerdere keren getest. En ik ben fan! De supermud clearing treatment belooft meteen een mooie probleemvrije huid. Je kan dit product volledig als masker aanbrengen, maar ook lokaal op probleemzones. Met dit masker zie je er opnieuw uit als een moddermannetje, maar naar mijn gevoel droogt het mijn gezicht minder uit. Stiekem had ik gehoopt dat puistjes meteen als sneeuw voor de zon zouden verdwijnen, maar dit is jammer genoeg niet het geval. Ik denk dat deze het minst resultaat geeft van de drie.

De blauwe tube tenslotte bevat de hydrating treatment. Het is een voedend masker dat je huid hydrateerd en kalmeert. Ik heb geen foto met dit masker aan, omdat het een heel lichte kleur is die amper opvalt op foto. Het product ziet er echter een vies soort bruin uit. Niet echt sexy dus, maar dit masker is echt mijn favoriet. Wat voelt mijn huid zacht en gevoed aan na de behandeling. Mijn huid is snel droog, maar hierdoor voelt het echt gezuiverd en schoon aan. Een heerlijk fris gevoel dat lang blijft.

glamglowIk ben aangenaam verrast over deze giftset. Ik zou het merk Glamglow niet meteen wereldschokkend geweldig noemen, maar hun producten zijn ongetwijfeld wel erg goed. Jammer genoeg ook best prijzig, maar voor een goede huid hebben we wel wat over, toch?

Welk soort masker gebruiken jullie soms?

Liefs,

Emma

2 gedachten over “Getest: Glamglow youthmud set

Geef een reactie

CommentLuv badge