Zes tips om parfum beter en langer te ruiken

Niemand is fan van vieze geurtjes en daarom dragen veel mensen dagelijks een parfum. Zelf heb ik ondertussen een behoorlijke parfumcollectie, maar jammer genoeg ruiken ze niet allemaal zo sterk. Je wilt toch het liefst dat anderen je parfum ruiken en je parfum zo lang mogelijk blijft hangen. Deze tips zorgen ervoor dat jij altijd en overal fantastisch ruikt!

Breng parfum aan op de juiste plaats.

Parfum wordt geactiveerd door warmte, breng het dus aan op de huid en niet op je kleuren. De klassieke plaatsen om een geurtje aan te brengen zijn de polsen en de hals, maar er zijn andere plekken die meer effectiever zijn. Deze plaatsen worden puls punten genoemd en die vind je onder andere bij je slapen, achter je oorlel, de elleboog en achter de knie. Spray de parfum op enkele van die plaatsen en ga daarna niet deppen, want hierdoor maak je soms de geur kapot.

Vaseline

Een wondermiddel die bijna iedereen in huis heeft staan: vaseline. Breng voor je parfum een laagje(geurloze) vaseline aan op de plaatsen waar je normaal parfum spuit. Het product zorgt ervoor dat je parfum niet in je huid trekt, maar er op blijft liggen. En zo blijft de geur veel langer hangen!

Bewaar ze op de juiste plaats

Het is verleidelijk om al die mooie flacons uit te stallen op je kast, maar je bewaart ze veel beter in een donkere, koele ruimte. Bij warm en vochtig weer is het zelf een optie om je parfum in de koelkast te bewaren.

Na het douchen

Na een douche is het ideale moment om parfum aan te brengen. Op dat moment is je huid namelijk warm en gehydrateerd en je poriën staan wijd open. Hierdoor nemen je poriën de geur het best in zich op, waardoor je parfum langer blijft ruiken.

Parfumeer je haar

Parfum blijft nu eenmaal goed zitten op haar en textiel. Jammer genoeg is alcohol best schadelijk voor je lokken en kleren, maar eenmalig voor een feestje kan weinig kwaad, toch?

Kies voor een lotion 

Heb je een favoriete geur? Kijk dan eens of er een lotion of crème beschikbaar is van het parfum. De combinatie van de geuren zal je de hele dag lang doen ruiken naar je favoriete parfum!

Liefs,

Emma

Geef een reactie

CommentLuv badge