tomorrowland festivallook

Tutorial: Tomorrowland festivallook met glitters

De zomer is begonnen, wat betekent dat het weer tijd is voor festivals! Ik ben dolgelukkig, want ik ben dit jaar eindelijk opnieuw aan tickets voor Tomorrowland geraakt. Ik bezocht het vier jaar geleden en werd op slag verliefd op de sfeer en muziek. Dit jaar wil ik een kiezen voor een opvallende look met glitters!

Het dancefestival Tomorrowland is een magisch plek die EDM muziekfans van over de hele wereld verenigd. Elk jaar opnieuw pakken ze uit met een uniek thema en ook dit jaar belooft het festival bijzonder te worden. Persoonlijk vind ik de ideale gelegenheid om te kiezen voor een opvallende look.

Op Instagram zie ik altijd zoveel bijzondere make-up looks voorbijkomen. Ook op festivals zoals Coachella kiezen heel wat mensen voor een unieke feestlook. En dat wou ik ook. De keuze viel al snel op roze, veel glitter en highlighter! Benieuwd? Scrol dan snel naar beneden voor mijn Tomorrowland festivallook.

Benodigdheden

Ik liet me voor deze look inspireren op een Youtube tutorial, maar gaf er mijn eigen draai aan. In de video werkte ze bijvoorbeeld met een cut crease, maar zelf kan ik dat niet. Mijn versie is dus iets eenvoudiger, maar ik ben ook enorm blij met het resultaat.

  • Oogschaduw in roze/paarse/oranje tinten. (Ik gebruikte het Alice through the looking glass palette van Urban Decay)
  • Roze glitteroogschaduw
  • Witte eyeliner (NYX pencil in milk)
  • Lippenstift (Mac in Have your cake)
  • Glitters in diverse kleuren
  • Highlighter in roze tint

De look

We beginnen meteen met een foto van het eindresultaat. Stiekem ben ik enorm trots op mijn Tomorrowland festivallook. Het is de eerste keer dat ik een creatieve look testte en daarom ben ik wel blij met mijn look.

Ik begin de look met een laag foundation om een mooie vlakke huid als beginpunt te krijgen. Daarna ga ik meteen over naar de ooglook, waarbij ik naar mijn palette van Urban Decay grijp.

Om te beginnen breng ik zowel op mijn crease, ooglid en onder mijn ogen de oranje kleur paradox aan. Hoe meer, hoe beter. Het is nu eenmaal een festivallook, dus je ogen mogen best opvallen. Daarna breng ik de kleur cake in mijn crease en buitenste ooghoek aan. Een combinatie van gone mad en cake breng je opnieuw aan in je crease, maar dit maal enkel in het gedeelte bij je binnenste ooghoek. 

Om meer glitter toe te voegen kies ik voor een losse, crème oogschaduw. Ik won deze ooit via een blog winactie en heb het eigenlijk nog weinig gebruikt. Toch is deze oogschaduw ideaal voor deze Tomorrowland festivallook. Breng de glitteroogschaduw aan in je binnenste ooghoek en onder je oog. Ik werk de ooglook af met een lijntje eyeliner. Ik denk dat het extra leuk zou zijn met een wing, maar helaas kan ik dit zelf niet maken.

Vervolgens breng ik wat bronzer aan om warmte in mijn gezicht te brengen. Breng ook een dikke laag blush aan, liefst in een roze tint. Opvallende blush is helemaal in deze zomer, dus overdrijven mag. Daarna breng ik highlighter aan en ik kies voor de roze tint uit mijn palette van Urban Decay. Deze breng ik aan op mijn jukbeenderen, tempels en het puntje van mijn neus.

Werk de look af met een vrolijke lippenstift in een roze of paarse tint. Ik bracht ook nog wat highlighter aan in het midden van mijn lippen om het resultaat nog iets opvallender te maken.

Met de witte pencil van NYX breng ik enkele stippen aan boven mijn wenkbrauwen, een streep in het midden van mijn voorhoofd en twee horizontale lijntjes op mijn neus. Ik voel me net een indiaantje, maar het zorgt meteen voor een festival-effect.

Ten slotte fleuren we de look nog wat extra op met glitters. Jammer genoeg had ik geen roze glitters in huis, maar de kleuren maken niet zo veel uit. Ik breng eerst een laagje vaseline aan over mijn jukbeenderen en breng vervolgens met mijn vingers wat glitters aan. Alles wat vastzetten met setting spray en voila: een leuke Tomorrowland festivallook.

Bezoek jij een festival deze zomer?

Liefs,

Emma

2 gedachten over “Tutorial: Tomorrowland festivallook met glitters

    1. Dankjewel! Ja, het is ook het eerst sinds twee jaar dat ik naar een festival kan! 🙂 Daarmee dat ik eens wil uitpakken met eens speciale look! X

Geef een reactie

CommentLuv badge