Must reads #13: tijd voor vakantie

Mijn zomervakantie is eindelijk begonnen! Vanaf nu heb ik weer veel vrije tijd en ik hoop ook deze zomer weer een hoop leuke boeken te lezen. Ben je zelf ook nog op zoek naar een interessant boek? Hier zijn enkele aanraders!

Zomervakantie betekent voor mij altijd heel veel tijd voor mezelf. Natuurlijk ga ik ook werken, maar daarnaast heb ik ook veel tijd om te ontspannen. Een festival, veel uitjes met vrienden en tijd met mijn vriend staan zeker op de planning. En ook bloggen staat zeker in mijn agenda. Ontspannen is natuurlijk ook belangrijk. Zelf lees ik dan erg graag boeken.

De laatste tijd heb ik opnieuw leuke boeken ontdekt en die deel ik graag met jullie!

Stephen King – The Stand

Mensen die vaker mijn boekenposts lezen, weten dat ik een enorme fan ben van Stephen King. Toch las ik pas afgelopen maand een van zijn bestellers: The Stand.

The Stands is een enorm dik boek (meer dan 1300 pagina’s), maar ik las hem in een kleine week tijd uit. Het gaat over een mysterieuze ziekte die uitbreekt en in korte tijd bijna de volledige mensheid uitroeit. In het boek volg je enkele van de overlevenden en als snel blijkt dat er meer aan de hand is dan een dodelijke epidemie. Want waarom krijgt iedereen steeds diezelfde dromen?

Een aanrader voor wie houdt van horror, mysterie en een bovennatuurlijke tint. Het boek leest vlot en verveelt geen minuut.

Rainbow Rowell- attachements

Normaal ben ik niet zo’n fan van romantische boeken, maar Rainbow Rowell slaagt er altijd in om romantiek op een unieke wijze te brengen. 

Attachements gaat over een single man die de vreemde job krijgt om op een redactie de e-mail van alle werknemers te controleren. Uit verveling begint hij de e-mailuitwisseling tussen twee vrouwen te lezen en al snel realiseert hij zich hoe leuk hij een van de onbekende vrouwen vindt.Toch beseft hij ook dat een relatie met haar onmogelijk is, want hoe kan hij haar ooit vertellen hoe hij meermaals haar privacy schond ?

Opnieuw een vreemd staaltje romantiek, maar dat maakt het boek net zo leuk. Ideaal om luchtig aan het zwembad te lezen!

Salt to the sea – Ruta Sepetys

Salt to the sea is een oorlogsverhaal, die deels gebaseerd is op waargebeurde feiten. Een groep mensen is op de vlucht voor de oorlog en wil via een van de boten vluchten van de gevaarlijke Russen. Maar dan wordt het schip gebombardeerd.

Normaal lees ik niet snel verhalen over de oorlog, maar dit boek was zo menselijk en tegelijk zo gruwelijk. De personage’s waren stuk voor stuk interessant en maakten het verhaal zo echt.

Red queen – Victoria Aveyard

Red queen stond al maanden op mijn verlanglijst en eindelijk vond ik de tijd om het bekende Young Adult boek te lezen. 

In de wereld van Red queen heb je twee soorten mensen: de silvers en de reds. De silvers hebben zilver bloed en magische krachten. Ze zijn het beste van het beste. De reds zijn doodgewoon en daarom minderwaardig. 

De jonge Mare is een heethoofd die de kost verdient door te stelen. Binnen een jaar moet ze net zoals alle reds die geen ander talent hebben, vertrekken naar het front in dienst van de silvers. Door een ontmoeting krijgt ze onverwachts een job als dienstmeisje in het paleis van de koning, maar daar ontdekt ze dat ze zelf krachten bezit. Om het schandaal te verbergen, dwingen de Silvers haar om te trouwen met een prins. 

Na tien pagina’s kon ik niet meer stoppen met lezen. Het verhaal leest als een trein en elk hoofdstuk is spannender dan het vorige.

Welke boeken heb jij op je leeslijst staan?

Liefs,

Emma

4 gedachten over “Must reads #13: tijd voor vakantie

Geef een reactie

CommentLuv badge