boedapest

Wat te doen in Boedapest

Vorige week bezocht ik voor de allereerste keer de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Als onderdeel van mijn laatste jaar journalistiek, moesten we een journalistiek project in het buitenland maken. Mijn groepje en ik besloten werk te combineren met een leuke citytrip en de keuze viel uiteindelijk op Boedapest.

Het was mijn eerste bezoek aan Hongarije en mijn eerste reis waar ik ook deels moest werken voor school. We maakten er een project over corruptie, wat ook best wat eng is want je weet nooit hoe de inwoners reageren op zo’n zwaar onderwerp. Mijn stiefvader had in zijn jeugd een negatieve ervaring met de stad en daarom was ik toch best nerveus.

Gelukkig bleek die stress voor niets nodig te zijn. Boedapest is een prachtige en gezellige stad. Ik voel me er zelfs veiliger dan in onze eigen hoofdstad Brussel. Ons project is ook prima verlopen en we hebben genoeg van de stad kunnen zien. Boedapest is meteen een van mijn favoriete steden geworden.

De Hongaarse hoofdstad is een bruisende stad vol toeristen en jonge, hippe mensen. De stad leeft en er valt veel te zien. Wij verbleven er een week, maar hadden dan ook veel werk voor school. Voor een citytrip zou ik rond de vier dagen boeken, die tijd moet volstaan om het grootste deel van Boedapest te bezichtigen.

Ruin pubs en nachtleven

Onze airbnb bevond zich in de Joodse buurt waar je overspoelt wordt met leuke eetgelegenheden, café’s en clubs. De hoofdstad is de place to be om uit te gaan en op vrijdag kan je om de vijf minuten wel een groep spotten die een vrijgezellenfeest houden. 

   

Boedapest staat gekend om zijn ruin pubs. Het zijn gezellige café’s die compleet ingericht zijn met afgedankte meubelen. Alles staat er door elkaar, de vreemdste voorwerpen hangen er in de lucht, maar het eindresultaat is gewoon zo charmant. Wij bezochten de Szimpla bar, de oudste en meest bekende ruin pub van de stad. Als er binnenkort een trip naar Boedapest op de planning staat, mag je deze plaats zeker niet overslaan!

We zijn ook een nachtje uit geweest, want in onze buurt kon je ook echt naar hartenlust feesten. Op zaterdag gingen we naar de Instant club. Een gigantisch complex met meerdere kamers. Je kan er op het gemak iets drinken, maar ook dansen tot in de vroege uurtjes. Extra leuk is dat er verschillende ruimtes zijn in een gebouw. Zo vind je er een latin danshoek, een kamer met dubstep en elektronische muziek, een met rockmuziek enzovoort. Oorspronkelijk gingen we er slechts een cocktail drinken, maar uiteindelijk zijn we tot half vijf gaan dansen. Een topavond om nooit te vergeten. 

Tijdens het uitgaan kom je vooral toeristen tegen, wat voor een gezellige internationale sfeer zorgt. Heel veel mensen komen je ook vragen van waar je bent, wat toch altijd een leuk gesprek opleverde.

Thermen

In Boedapest moet je ook minstens een van de vele thermen bezoeken. De stad zit vol van de leuke spa’s en zwembaden waar je heerlijk kunt relaxen. Wij bezochten een van de grootste complexen, maar hoorden achteraf dat deze eigenlijk te duur was voor wat het maar was. Daar hebben we enkel wat aan het water gelegen en gezwommen, maar in andere complexen kan je meer genieten van sauna’s en andere relaxerende behandelingen.

Zo veel te zien

Ik vond de stad in het algemeen erg mooi. Het straalt een bepaalde charme uit en er is gewoon veel te zien. Het parlement moet je in het echt hebben aanschouwd, dat gebouw is gewoon zo impressionant. We hebben er heel wat mooie gebouwen en kerken gezien. De stijl waarin hun daken zijn ontworpen is echt uniek en mooi om te zien. 

Beklim zeker ook eens de Gellértberg. Het is even wandelen, en de hele tijd bergop, maar het uitzicht over de stad is absoluut de moeite waard.

Natuurlijk is er nog zoveel meer te zien en doen in Boedapest, maar dit waren mijn highlights.

Hebben jullie al een bezoek gebracht aan Boedapest?

Liefs,

Emma

4 gedachten over “Wat te doen in Boedapest

  1. Heb net een citytripje naar Budapest geboekt voor de 30e verjaardag van mijn vriend! Slechts 2 nachten maar we gaan er het beste van maken 😊 Bedankt voor de leuke tips!

Geef een reactie

CommentLuv badge