Goodreads

Goodreads: de must have app voor elke boekenworm

Als sinds ik klein ben, lees ik ongelooflijk graag. Als klein kind liep ik de bibliotheek al buiten met tien boeken in mijn handen. Ook nu spendeer ik minstens enkele uren per week met mijn neus in een boek. Als echte boekenworm heb ik één onmisbare app: Goodreads.

Goodreads is een platform, je kan het bijna een sociaal medium noemen, voor alle boekenliefhebbers. Je hoeft je simpelweg te registreren om deel te worden van het fantastische platform.

Zelf ben ik al jaren lid van het platform en ik zou het niet meer kunnen missen. Ik heb ook de app gedownload op mijn smartphone, zodat ik het altijd binnen handbereik heb. Ik heb niet zo veel vrienden die ook op Goodreads zitten, maar dat vind ik zelf een van de minst belangrijke aspecten aan het platform.

Wat maakt het zo handig?

Goodreads heeft meerdere positieve elementen. Het grootste voordeel voor mij? Je kan er bijhouden welke boeken je hebt gelezen. En voor mensen die veel lezen is dat enorm handig. Zo onthoud je welke boeken je allemaal hebt gelezen. Zo vergeet je nooit aan het hoeveelste boek van die serie je zat of van welke schrijver je nooit geen boeken meer wilt lezen. Bovendien geeft de community ook punten aan boeken en velen laten ook een review na. Het helpt toch om te beslissen of een boek je tijd en moeite waard is.

Nog een ander onmisbaar element: je ontdekt er nieuwe boeken door. De app stelt boeken voor op basis van de boeken die je al gelezen hebt. Op Goodreads vind je ook ongelooflijk veel lijsten op basis van genres, jaartal of een willekeurig onderwerp waarin je uren kan snuisteren. Een boek ontdekt dat je wel wilt lezen? Voeg het gewoon toe aan je ‘to read’ lijst. Zo handig!

De goodreads challenge

Op Goodreads kan je elk jaar een challenge voor jezelf opstellen. Je geeft gewoon een cijfer in met het aantal boeken die je wilt lezen. Ik neem al twee jaar lang deel, omdat het me stimuleert om meer te gaan lezen. Een beetje competitie kan nooit kwaad, toch? Dit jaar wil ik 50 boeken lezen en ondertussen zit ik al aan 23. Hopelijk haal ik dit jaar opnieuw mijn doel!

Heb je zelf al een account? Nieuwe vrienden zijn altijd welkom.

Kenden jullie Goodreads al?

Liefs,

Emma

2 gedachten over “Goodreads: de must have app voor elke boekenworm

Geef een reactie

CommentLuv badge