borstels

How to: onmisbare make-up borstels

Toen ik begon met make-up had ik zoveel vragen waar het internet lang geen duidelijk antwoord op had. Ik ben nog steeds geen make-up expert, maar de ervaring leert je heel veel. Een van de moeilijkste opgaven vond ik het kopen van make-up borstels. Want wat was nu de functie van al die borstels? En welke heb je echt nood en welke niet? In deze post deel ik alle must-have make-up borstels!

Een goede set make-up borstels is essentieel voor een mooie look. Het is verbazingwekkend hoeveel verschil een borstel kan maken. In het begin gebruikte ik de goedkope kwasten uit een oogschaduwpalette, maar eigenlijk zijn die vaak van een armoedige kwaliteit. 

Uiteindelijk kocht ik een brush set van Boozyshop. Er is een oneindig grote keus aan borstel sets en ik wist gewoon niet wat kiezen. De ene is spotgoedkoop en van de andere kreeg mijn portemonnee bijna een beroerte. Die van Boozyshop heeft me zo’n dertig euro gekost wat ik een mooie prijs vond voor achttien borstels. Toen ik de set ontving, vroeg ik me af wat ik in hemelsnaam moest aanvangen met achttien borstels.

Nu ik de borstels zo’n jaar lang heb, heb ik ondervonden welke ik vaak gebruik en welke ik altijd links laat liggen. Ik heb ondertussen mijn collectie ook wat uitgebreid met enkele losse borstels.

Highlighter fan

In de set van Boozyshop zat een fan brush, maar die was veel te groot. Ik kon er onmogelijk goed mee werken en daarom kocht ik onlangs deze borstel van BE creative. Deze is ideaal om je highlighter mooi aan te brengen en om losse fallout van oogschaduw te verwijderen.

borstels

  Crease brush

Deze borstel zal je denk ik niet in elke set vinden en hij is ook niet meteen onmisbaar. Toch heb ik deze toegevoegd aan de lijst, omdat ik deze zelf vaak gebruikt. Deze is heel handig om oogschaduw heel nauwkeurig aan te brengen in je crease en is ideaal om gedetailleerde looks mee te maken.

borstels

Bronzer en Blush borstel

Een van mijn meest gebruikte borstels. Typisch voor deze brush is de aflopende zijde waarmee je heel eenvoudig je gezicht kan sculpen. De borstel is zowel geschikt om bronzer als blush mee aan te brengen.

borstels

Wenkbrauw borstel

De boozyset bevatte een borstel voor mijn wenkbrauwen, maar ik vond mijn borstel van NYX beter. Ik gebruik deze borstel elke dag om mijn wenkbrauwen vorm te geven en kan absoluut niet zonder. Je kan er ook eyeliner mee aanbrengen als je houdt van dikke lijnen.

borstels

Blending borstels

Niets is belangrijker bij het aanbrengen van oogschaduw dan blenden. Voor een mooie ooglook is blenden gewoon noodzakelijk. Deze twee borstels verschillen niet heel veel van elkaar en ik gebruik ze gewoon door elkaar. Een borstel die niet mag ontbreken als je met oogschaduw wil experimenteren.

borstels

Concealer borstel

Deze leuke borstel is gemaakt om concealer mee aan te brengen, maar ik gebruik deze eigenlijk voor vanalles. Ik breng er concealer mee aan, maar gebruik hem af en toe ook om te highlighten. Soms breng ik er ook oogschaduw mee aan. Kortom, een mulitfunctioneel ding.

borstels

 Natuurlijk zijn er nog heel wat handige borstels onmisbaar. Voor oogschaduw heb je zeker ook een goede borstel nodig om op je ooglid te gebruiken. Een lipbrush is ook heel handig voor een nauwkeurige applicatie, maar dat gebruik je zeker niet dagelijks. Ook een foundation brush is heel handig, maar ik gebruik het zelf niet echt vaak.

Wat gebruiken jullie het meest?

Liefs,
Emma

Een gedachte over “How to: onmisbare make-up borstels

Geef een reactie

CommentLuv badge