challenge

Make-up challenge : elke dag een andere oogschaduwlook (deel 1)

Nu mijn lipstick challenge al een hele tijd achter de rug ligt, werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. Sinds kort ben ik steeds meer gaan experimenteren met oogschaduw, maar je kan altijd bijleren. Daarom werd mijn nieuwe uitdaging oogschaduw. Twee weken lang elke dag een ooglook maken? Ik probeerde het uit!

Ik moet toegeven dat deze uitdaging me iets meer stress bezorgde dan de lippenstift challenge. Ik draag vaak lippenstift dus weet ook wat me goed staat. Bij oogschaduw ligt het net iets anders. Ik heb wel al enkele leuke looks gemaakt, maar het blijft meestal ook bij diezelfde paar looks.

Daarom ging ik deze challenge aan. Mijn doel: meer oogschaduwlooks leren maken en beter weten welke kleuren me goed staan en welke minder. Ondertussen heb ik de eerste week al achter de rug en het was alvast een succes. Het kost me wat meer tijd om me klaar te maken elke ochtend, maar voor mijn blog heb ik alles over!

Dag 1

Op de allereerste dag wou ik al wat beginnen te experimenteren. Het was een vrije dag, dus ik had best veel tijd in de ochtend. Ik haalde er mijn Alice through the looking glass palette bij. Een leuk palette vol kleur, dat ideaal is voor een gevarieerde look. De ooglook zelf is best simpel om te maken, maar het blauwe lijntje aan de onderkant maakt het net iets specialer.

Dag 2

Op dag 2 moest ik gaan werken en dus moest alles wat sneller gaan. Ik maakte een look met het Sweet Peach palette, maar hield het heel simpel. Op de foto vallen de kleuren ook wat weg, waardoor het nog minder opvalt dat ik oogschaduw draag. Het zwarte lijntje maakte mijn ogen wel iets opvallender.

Dag 3

Op de derde dag greep ik opnieuw naar mijn Peach palette en eyeliner. Deze look was echter helemaal anders dan de vorige, maar ik vergat er een duidelijke foto van te nemen. 

 

Dag 4

Op dag vier poseerde ik met pizza. Echt geen idee waarom, behalve dat pizza zo lekker is. Voor deze look gebruikte ik het palette van Urban Decay, maar ik was niet zo tevreden van het eindresultaat. Zoals je kan zien had ik de kleur veel te ver boven mijn crease gebracht. En probeer het dan maar eens weg te krijgen…

Dag 5

Met de vijfde look was ik al een stuk gelukkiger. Deze keer koos ik opnieuw voor het peach palette. Ik gebruikte nu de gele highlight kleur op mijn ooglid en dat vond ik een verrassend mooi effect. Voor herhaling vatbaar.

Dag 6

Op dag 6 moest ik werken en het licht daar is niet zo fantastisch voor selfies. Toch had ik die dag ook een nieuwe look gemaakt, die ik misschien net iets te donker vond in de crease.

Dag 7

Op zondag zat de eerste week van mijn challenge erop. Ik had die dag een familiefeest, het moment dus om even met make-up uit te pakken. Met mijn Sweet peach palette maakte ik deze leuke look. En deze look was mijn absolute favoriet van de week.

Ondertussen zit mijn tweede week er al bijna op. Binnenkort kan je zeker lezen of het een even groot succes werd als de eerste week, of net niet. 

Dragen jullie vaak oogschaduw?

Liefs,

Emma

Geef een reactie

CommentLuv badge