Review: Nivea bronze effect zelfbruiner

De zon wil momenteel niet echt veel schijnen hier in België, maar we hebben toch al enkele gelegenheden gehad om de rokjes en jurken uit de kast te halen.Mijn huid is van nature heel bleek en de lange wintermaanden hebben mijn benen (of eerder melkflessen) geen deugd gedaan. Om er toch een beetje gezond uit te zien besloot ik een nieuw product uit te proberen: de Nivea Bronze effect.

Enkele jaren geleden kwam ik er voor het eerst mee in contact: zelfbruiners. Een herinnering die me nog lang zal bijblijven en niet op de goede manier. Het experiment was toen geen succes. Ik heb een huidaandoening waardoor ik heel vaak jeuk heb en mezelf krab. En dat is een nachtmerrie combinatie met zelfbruiner. Mijn bruine benen zagen er prachtig bruin uit, vol met witte strepen. Om nog maar te zwijgen van mijn verkleurde nagels…

Nivea bronzing crème

Na die mislukking raakte ik jaren geen zelfbruiner aan. Tot ik onlangs met een nieuw product van Nivea in contact kwam: de Nivea Bronze Effect. In tegenstelling tot andere zelfbruiners breng je deze aan zoals een dagcrème. Het bruinen gebeurt geleidelijk en je wordt langzaamaan bruiner. Een nieuw systeem, dat een betere combinatie leek voor mij en mijn probleemhuid.

De fles van 400 ml doet me wat denken aan bakboter. Ik vind de verpakking en uitleg op de achterkant wel duidelijk en je weet meteen wat je van het product kan verwachten. De crème belooft 24 uur lang te hydrateren en langzaamaan een bruin kleurtje te geven. Ik kocht de versie voor een lichte tot medium huid.

Nivea bronzing crème

Nivea Bronzing crème

Ik merkte na de tweede keer smeren al een verandering, mijn witte benen kregen eindelijk een kleurtje. Bovendien voelden mijn benen enorm zacht en gevoed. De crème is bijna even vochtinbrengend als mijn crèmes van bij de apotheker, hydrateren doet hij dus zeker. Ik ben ook absoluut fan van de geur, de crème ruikt echt fantastisch. De geur is wel heel aanwezig, dus dat kan storend zijn in combinatie met een parfum of wanneer je geen fan bent van de geur.

Ik smeerde me om de twee dagen in met deze crème en na een goede week zagen mijn benen er al mooi bruin uit. Het product stelde me dus absoluut niet teleur. Het is wel heel belangrijk om je handen erna goed te wassen en misschien zelfs te scrubben. Ik ben enkele keren wat minder precies geweest, waardoor er tussen mijn vingers wat verkleuringen te zien waren. De kleur van mijn huid vond ik heel mooi. Verwacht niet meteen een wauw-effect. Je zal niet na drie dagen er uit zien alsof je twee weken in Turkije hebt liggen zonnen, maar je krijgt er wel een heel gezonde en natuurlijke kleur van. 

Ondertussen heb ik de crème een tweetal weken niet gebruikt. Het was geen mooi weer voor korte rokjes en ik wou ook testen hoe lang het effect zichtbaar bleef. En ik werd aangenaam verrast: na zo’n twee weken is het effect nog een beetje zichtbaar. Binnenkort begin ik het zeker opnieuw te gebruiken. Een dikke aanrader.

Gebruik jij soms zelfbruiner?

Liefs,

Emma

 

4 gedachten over “Review: Nivea bronze effect zelfbruiner

 1. Ik heb onlangs een soortgelijk product van Dove gekocht omdat mijn benen ook wel wat kleur kunnen gebruiken.
  Tot nu toe heb ik het nog niet gebruikt omdat ik bang ben dat het gaat afgeven op kleren…
  Heb jij hier problemen mee gehad?

  1. Hi! Neen, helemaal geen problemen mee gehad. Ik probeer wel zo lang mogelijk rond te lopen in een korte short, omdat de crème anders ook niet mooi zou inwerken. Ik doe het altijd ’s avonds, maar ik zou zeker aanraden om minstens een halfuur te wachten om je volledig aan te kleden. De crème van Nivea is trouwens wit en ik heb geen vlekken gehad! X

 2. Hallo

  Blijft de kleur nog zichtbaar zelfs na douchen of bad? Wat bij zwembad? Bedankt voir je leuke post. Heb ook een zeer irriteerend droge jeukend huid met neiging tot eczema. Heb deze gekocht en na je uitleg heb ik het nu even geprobeerd op gevoelige plekken..even 24u wachten 😌
  Groetjes
  M

  1. Zwembad heb ik niet getest, maar de kleur bleef zichtbaar bij mij na een bad. Het is vooral belangrijk om regelmatig te smeren, als het kan elke dag om zo langzaam een kleur op te bouwen! 🙂 Na enkele dagen merk je zeker een mooi verschil! X

Geef een reactie

CommentLuv badge