Must see : thirteen reasons why

Soms overvalt je na het uitkijken van een tv-serie een gevoel van leegte. Wat nu? Een gevoel die ik absoluut kreeg na het uitkijken van ‘Thirteen reasons why’. Een enorm besproken young adult serie, en het is overduidelijk waarom. Lees even deze blog en begin meteen te bingewatchen!

Thirteen reasons why is Netflix allernieuwste hitserie. De serie gaat over Hannah Baker, een zeventienjarig meisje, die zelfmoord pleegt. Neen, dit is geen spoiler, want dit wordt al duidelijk na de eerste minuut. De serie draait ook rond haar zelfmoord. Ze liet zeven tapes aan, gericht naar dertien verschillende personen. Dertien personen die elk iets te maken hebben met haar beslissing om een eind te maken aan haar leven…

Het is een zwaar thema, maar dat maakt de serie net zo bijzonder. Er is heel veel commotie rond de serie, heel veel mensen vinden het niet kunnen dat er zo expliciet over zelfdoding wordt gepraat. Anderen vinden het net heel positief. Ik vind het eerder positief, maar begrijp wel dat de serie een trigger kan zijn voor onzekere tieners met zelfmoordneigingen. Al ben ik geen expert om hier mijn mening over te kunnen geven.

De serie is gebaseerd op een boek van Jay Asher, die ik hier al besprak. De televisie versie doet het boek alle eer aan. Ik vroeg me af hoe ze het boek zouden verfilmen, maar dat is op een goede manier gedaan. In het boek hoor je alles uit het standpunt van Hannah en Clay, terwijl je in de serie alle andere betrokken ook ziet. Dat heeft de serie toch iets meer diepgang, en het is nog iets dramatischer dan het boek…

Ik heb de dertien afleveringen echt bijna in een ruk uitgekeken. Het verhaal is heel meeslepend en de personages zijn echt leuk. Ook al hebben de meesten best veel fouten gemaakt, toch heb je ook een soort van medelijden met hun. De serie is best droevig, maar het is gelukkig niet altijd even zwaar. 

Heb jij al naar Thirteen reasons why gekeken?

Liefs,

Emma

2 gedachten over “Must see : thirteen reasons why

Geef een reactie

CommentLuv badge