hotspots gent

2 x hotspot in Gent: overheerlijk guilty pleasure food

Ik zou mezelf nooit een foodie durven noemen, want ik ben een moeilijk eter. Ik lust weinig en verkies bijna altijd ongezond boven de rest. Maar voor twee nieuwe hotspots in Gent wou ik toch even de foodie in mezelf bovenhalen: Otomat en The holy food market. Twee fijne plaatsen, die het bezoeken meer dan waard zijn.

Otomat

Pizzarestaurant Otomat is een uniek concept dat zijn eerste restaurant opende in Antwerpen. Niet zo lang geleden openden ze een tweede vestiging in Gent en die moest ik eens bezoeken.

In Otomat staat alles in het teken van pizza’s delen. Er worden bordjes voorzien om stukken door te geven aan je vrienden. Er zijn twee soorten pizza’s: een deel met tomatensaus en een deel zonder. Maar ze zijn stuk voor stuk heel bijzonder en lekker. 

Ik bezocht het restaurant ondertussen al twee keer. Ook het interieur is uniek en super gezellig. De eerste keer ging ik met mijn vriend en onlangs ging ik ook eens met vriendinnen. Zeker met vrienden is het share-concept echt een leuke ervaring. Zo kon ik meteen eens proeven van enkele bijzondere pizza’s. Je kan trouwens ook altijd een bijpassend biertje krijgen bij je pizza. Zelf ben ik geen bierdrinker, maar het concept slaat wel goed aan.

Prijs-kwaliteit is het ook een echte aanrader. Een dikke aanrader!

The holy food market

Toen ik van de Holy Food Market hoorde, moest ik er een bezoekje aan brengen. De markt bevindt zich in een kerk, die dus met het restaurant een nieuwe bestemming kreeg. In het gebouw vind je allerlei kraampjes waar je een heleboel verschillende soorten voedsel kan proeven. Er is een kraam met avocado’s, kroketten, bijzondere hotdogs enzovoort. Er is echt voor ieder wat wils.

De locatie maakt de ervaring extra speciaal. Het interieur is gewoon prachtig om te zien. Ik proefde er een speciale hamburger en kaaskroketten. De hamburger vond ik uiteindelijk geen enorme hoogvlieger, maar de kaaskroketten waren zo overheerlijk. Al bij al was het een leuke ervaring.

De Holy food market is een echte hotspot en leuk voor een unieke ervaring. Het eten is soms wel prijzig, en niet alles is even lekker. Er is natuurlijk een overvloed aan keuze en gewoon al voor de ervaring is de plek het bezoeken waard.

Wat is jouw favoriete hotspot?

Liefs,

Emma

2 gedachten over “2 x hotspot in Gent: overheerlijk guilty pleasure food

Geef een reactie

CommentLuv badge