Review : L’Oreal clay wash

L’Oreal kwam onlangs op de markt met zuiverende klei maskers in drie verschillende kleuren. Het was een heuse hype, en nu bracht het merk ook clay washs uit. In mijn zoektocht naar een betere huid en een goede huidroutine testte ik de exfoliërende gel uit.

Exfoliëren is een belangrijke stap in je huidverzorgingsroutine. Al had ik geen idee welk product ik hiervoor moest kopen. Uiteindelijk viel mijn oog op de pure clay gel van L’Oreal. De nieuwe lijn van L’Oreal is heel populair en is bekend om zijn maskers. De gel is nieuw en daarom wou ik ik deze een kans geven.

L'oreal clay wash

Er bestaan twee versies: een groene en een bruine. De groene zuivert de huid, de bruine is exfoliërend. Ik koos voor de tweede. Het product bevat rode algenextract, wat de bruine kleur verklaart. Een verpakking bevat 150 ml, wat best veel is. 

Hoe gebruik je het?

Je brengt deze gel zowel ’s ochtends als ’s avonds aan op een nat gezicht. Masseer het zachtjes over je gezicht en benadruk vooral de zones rond de neus, kin en het voorhoofd. Daarna moet je goed afspoelen. Let goed op dat je ook alle randjes van je neus goed afspoelt, het bruine goedje kruipt vaak in de randjes en je wilt heus niet met een bruin spul op je gezicht rondlopen. 

Het verdict

Wanneer ik de crème aanbreng, voelt het aan als een lichte scrub. Het voelt wat korrelig aan, net zoals een scrub. Ik heb het gevoel dat mijn huid gereinigd wordt door het product, maar het droogt ook mijn huid echt uit. En ik las op internet dat veel mensen dit probleem hebben. Hierdoor gebruik ik het product eigenlijk maar een keer per dag, waarna ik meteen een goede hydraterende crème aanbreng.

Ik heb het gevoel dat mijn huid iets zuiverder is geworden, maar ik werd niet omver geblazen door het product. De clay wash is vooral heel uitdrogend en dat is toch wel een echt nadeel.

De L’Oréal Paris Clay wash is verkrijgbaar voor 6,29 euro bij Kruidvat.

Liefs,

Emma

 

7 gedachten over “Review : L’Oreal clay wash

Geef een reactie

CommentLuv badge