10 lifehacks voor mooiere lippenstift

Lippenstift is de laatste jaren niet meer weg te denken uit mijn make-up tas. Als ik een product niet zou kunnen missen, is het wel lippenstift. Lippenstift dragen is niet altijd gemakkelijk. Deze lifehacks helpen je om je lippenstift langer mooi te houden.

Niets is gênanter dan een grote vlek lippenstift op je tanden. Om dit te vermijden steek je na het aanbrengen van de lippenstift een vinger in je mond,je draait even en dan haal je de vinger eruit. Alle overbodige lippenstift hangt nu aan je vinger en niet aan je tanden.

Lippenstift breng je best aan op zachte lippen. Lipscrubs zijn vaak duur, maar een tandenborstel of oude (propere!) mascaraborstels zijn vaak een goedkope oplossing.

Lippenstift en drinken is een moeilijke combinatie. Er blijft al te vaak lippenstift achter op je glas en dat vind ik enorm vervelend. Ik vond zelf een simpele oplossing : even likken aan de rand van je glas. Daarna zal je zien dat de lippenstift gewoon op je lippen blijft, zoals het hoort.

lifehacks

Je hebt nu eenmaal lippenstift dat niet lang blijft zitten. Zelf vind ik dat een ramp, zeker als het een dure lippenstift was. Ik heb meestal geen tijd en zin om de twee uur bij te werken. Met een transparant poeder zorg je ervoor dat elke lippenstift urenlang blijft zitten. Breng de lippenstift aan op je lippen, houd er een tissue voor en poeder dan af met een transparant poeder. Opgelost!

Matte lippenstift is nog steeds een echte trend, maar je lippen zien er vaak smaller uit dan ze werkelijk zijn. Voor wie niet gezegend is met volle lippen zoals die van Kylie Jenner (al dan niet met lipfiller), is een highlighter de redder in nood. Breng de highlighter aan in het midden van je onderlip voor meer volume.

Lippen met een uitgesproken cupidoboog worden vaak als sexy beschouwd. Je kan nu zelf een mooi cupidoboog creëren door twee diagonalen te teken (in x-vorm) vanaf het hoogste punt van je lip.

Met concealer kan je je lippen nog meer in de kijker zetten. Het product is ideaal om vlekjes rond je mond te verwijderen en je glimlach valt veel meer op als je het aanbrengt rond je mondhoeken.

Tegenwoordig blijven sommige lippenstiften zo goed zitten, dat je ze ’s avonds bijna niet van je lippen krijgt. Schrobben met make-up remover is niet goed voor je lippen, maar vaseline is de oplossing voor het probleem.

lifehacks

Soms gebeurt het dat de kleur van je nieuwe lippenstift thuis toch te fel blijkt te zijn. Als je een felle kleur aanbrengt met je vingers of een borstel zal de kleur veel minder intens zijn en dus heel wat meer draagbaar.

 Uiteindelijk moet je meestal toch eens bijwerken. Bij matte lippenstift verwijder je best eerst alles, voor je een nieuwe laag aanbrengt. Bij andere lippenstift is dat minder belangrijk, maar je werkt best altijd vanuit de buitenhoeken naar binnen toe voor een mooi egaal effect.

Geef een reactie

CommentLuv badge