epilator

Getest: Calor skin respect epilator

Ik onthaar me al jaren op de gewone manier: met een wegwerpscheermesje en ontharingscrème. Misschien niet de beste manier, maar ik had nog nooit aan andere opties gedacht. Onlangs besloot ik toch eens een epilator uit te testen. Het werd de skin respect epilator van Calor.

De skin respect epilator van Calor belooft gladde en zachte benen en een langdurig effect. Epileren is best pijnlijk, maar dit toestel heeft een speciale knop voor een zachtere behandeling. Je kan het toestel gebruiken onder water, wat extra handig is, want epileren doet minder pijn onder water. Voor dit toestel betaal je ongeveer 90 euro. Het is niet goedkoop, maar als mijn haren langer zouden wegblijven vind ik het de prijs waard.

Calor skin respect

Het toestel komt in een doos met verschillende opzetstukken. Elk stuk heeft zijn eigen functie, er is bijvoorbeeld een opzetstuk voor de bikinilijn en de oksel. Wat me enorm stoorde was het gebrek aan een goede handleiding bij het product. Het bijgevoegde papiertje bevatte enkele onduidelijke tekeningen met instructies, maar daarmee wist ik echt niet genoeg. Voor die prijs had ik op zijn minst duidelijke instructies verwacht.

Het gevolg van de gebrekkige handleiding is dat ik sommige opzetstukken nog nooit heb gebruikt. Jammer, want misschien zijn die stukken net heel handig.

Getest

Over naar de test. Ik heb altijd gehoord dat epileren heel pijnlijk is. Ik heb best een hoge pijngrens, maar ik had toch wat schrik. Het gevoel is heel vreemd en een beetje pijnlijk in het begin,maar ik had het veel erger verwacht. Ik testte ook even de speciale knop en daarmee is het epileren nog veel dragelijker. Maar met die knop vind ik dat mijn haren niet verdwijnen en dat is nu ook niet de bedoeling.

Hét grote minpunt van epileren: wat is het traag! Het duurt echt stukken langer dan ontharen met een scheermes. En ik vind het enorm moeilijk om alle haren te verwijderen. Misschien heb ik gewoon de juiste techniek nog niet onder knie…

Positief is wel dat de haren langer wegblijven. Normaal gezien heb ik na een dag weeral stoppels, maar deze keer had ik er pas na drie dagen. Toch een vooruitgang voor me! Op de gevoelige zones is het even wennen. Mijn oksels ontharen heb ik nog niet aangedurfd met deze epilator. 

Ik blijf zitten met een gemengd gevoel. Ik grijp zeker niet elke scheerbeurt naar mijn epilator. Het duurt te lang en ik mis nog te veel haartjes. Het lijkt me wel praktisch om te gebruiken voor een reis of een weekendje weg. Je blijft langer haarloos en op reis heb je vaak geen tijd en zin om je om de twee dagen te ontharen. Ik heb geen spijt van mijn aankoop, maar het is geen toestel dat je leven veranderd. 

Met wat onthaar jij je?

Liefs,

Emma

4 gedachten over “Getest: Calor skin respect epilator

  1. Ik gebruik al jaren de silk-épil van Braun voor mijn benen en ben er super tevreden over. De truc is om niet te lang te wachten met hem opnieuw te gebruiken. Dan zijn de haren nog niet te lang, doet minder pijn en duurt minder lang. Voor mijn oksels en bikinilijn blijf ik toch bij een scheermesje. Lijkt me iets te pijnlijk om dat echt met die silk-épil te doen!
    Zou ook niet weten waar die andere koppen voor dienen bij jou. Op foto doet het me denken aan die voetvijl van Scoll Velvet Smooth. Maar ik veronderstel dat het daar wel niet voor zal dienen zeker hahah?

    1. Haha, bedankt voor de tip! Dat lijkt me inderdaad slim 🙂 Het is denk ik wel een soort vijl, maar het lijkt me toch wat vreemd om te gebruiken op je benen x

  2. Een peelingkop verwijdert dode huidcellen en ingegroeide haartjes ,ideaal om voor het epileren te gebruiken.
    Een kop om eelt te verwijderen (voeten)

Geef een reactie

CommentLuv badge