Must reads: kort, maar krachtig

Als boekenliefhebber lees ik af en toe reusachtig dikke boeken. Sommige tellen bijna 800 pagina’s. Als je graag leest, is dat geen probleem. Toch houden vele mensen eerder van een kort boek dat je snel kan uitlezen. In deze must reads deel ik enkele leuke boeken met minder dan 350 pagina’s.

We have always lived in the castle- Shirley Jackson

Een boek met amper 215 pagina’s die leest als een trein. Het verhaal van Shirley Jackson is absurd, bizar en een tikkeltje eng. We have always lived in the castle gaat over een gezin bestaande uit twee zussen en hun demente oom. Ze leven in een kasteel en alle andere familieleden zijn omgekomen door een bizarre moord. De oudste zus werd beschuldigd en sindsdien leeft het gezin erg teruggetrokken in hun kasteel. 

Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van Merricat, de jongste zus. Het duurde even voor ik me realiseerde dat Merricat waarschijnlijk een mentale achterstand heeft of een ander mysterieus probleem. Ze is achttien jaar, maar denkt vaak zoals een kind.

Het boek uit 1969 is een geval apart, maar heel leuk en vlot om te lezen. Leuk voor wie eens iets helemaal anders wil. 

Station Eleven – Emily St. John Mandel

Het apocalyptische boek Station Eleven telt zo’n 330 pagina’s, maar ik heb het in enkele uren tijd uitgelezen. Station Eleven vertelt het verhaal van de verspreiding van een mysterieuze ziekte die bijna de complete mensheid uitroeit. Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende standpunten, maar alle verhalen leiden uiteindelijk tot de bekende toneelacteur die stierf in het begin van het boek.

Een uniek verhaal, die op een fantastische manier werd geschreven. Een echte aanrader!

Fantastic beasts and where to find them – J.K Rowling

Na de film hoef ik het boek waarschijnlijk niet meer voor te stellen. Fantastic beasts and where to find them is een aanrader voor alle Harry Potter fans die nogmaals de magie van de film willen herlezen. Het blijft natuurlijk een filmscript, wat niet iedereen zou leuk zal vinden om te lezen. 

13 reasons why- Jay Asher

Als je ondertussen nog niets over 13 reasons why hebt gehoord, woon je waarschijnlijk onder een steen. Sinds het boek als een serie op Netflix werd uitgebracht, verschijnt er bijna elke dag iets over de serie op het internet. De serie is een dikke aanrader, maar het boek misschien nog meer.

Het is een kort boek, die ik zelf in drie uur tijd uitlas. Ik kon het gewoon niet weg leggen. Heet verhaal gaat over Hannah, die zelfmoord heeft gepleegd. Ze laat 7 tapes na gericht aan alle personen die iets met haar dood te maken hebben. Een luguber idee, maar door de tapes ontdek je wel dat elk verhaal twee kanten heeft.

I am legend- Richard Mateson

I am legend gaat over Robert Neville, de laatste man op aarde. Elke andere persoon op de wereld is veranderd in een vampier. Overdag gaat hij op vampieren jagen, en ’s nachts sluit hij zichzelf op. 

Het boekt telt slechts 160 pagina’s en lees je in een ruk uit. In het verhaal merk je dat Robert enorm eenzaam is en langzaamaan de moed verliest. Het boek is trouwens verfilmd, met Will Smith in de hoofdrol.

Houden jullie van dikke boeken?

Liefs,

Emma

Geef een reactie

CommentLuv badge