Trend: twee lipkleuren

Lippenstift is echt helemaal mijn ding. Neutrale kleuren, nudes en felle kleuren, ik vind het allemaal even leuk. Ook op het vlak van lippenstift zijn er soms trends te bespeuren. Zo zag je onlangs vaak de ombrélip en nu ook de twee lipkleuren. De laatste trend wou ik wel eens proberen!

Ook op het gebied van make-up heb je trends die komen en gaan. De matte lip is de laatste jaren enorm populair, maar dat zou binnenkort ook terug veranderen. De lipgloss zou namelijk een comeback maken. Af en toe zie je gewoon ook eens een leuk idee voorbijkomen. Iets dat niet draagbaar is voor elke dag, maar gewoon eens een leuke test is. Zo zag ik onlangs bij verschillende beautybloggers de volgende trend: twee lipkleuren, een aan de bovenkant en een aan de onderlip.

Voor deze eenvoudige look heb je twee verschillende lippenstiften nodig. Belangrijk is wel dat de kleuren uit dezelfde kleurfamilie komen en dezelfde finish hebben. Persoonlijk denk ik dat deze look het gemakkelijkst te maken is met twee matte lipkleuren. 

Bron: Pinterest

Zelf vind ik het er heel cool uitzien. Een leuk experiment, maar niet iets dat je elke dag zou dragen voor het werk of school. Het lijkt heel eenvoudig, maar ik vond het moeilijker dan het lijkt! Ik ben dan ook zeker geen make-up artiest en vaak een echte kluns.

Aan de slag

Ik heb zelf twee looks gecreëerd: een heel subtiele en een iets opvallendere. Alle lipkleuren komen uit mijn lipstick palette van Urban Decay.

Vice lipstick palette

Voor de eerste kleur gebruikte ik de tweede en derde kleur uit de onderste rij. Dat zijn Big Bang en Firebird. Ik had er jammer genoeg niet bij stilgestaan dat deze twee kleuren een verschillende finish hebben. Big Bang is een metallized lippenstift en Firebird eerder een crème. Resultaat: de glitters van de bovenkant zaten meteen ook op mijn onderlip. Hierdoor is er eigenlijk weinig verschil te zien tussen de twee kleuren. Een subtiele look, maar niet zo geslaagd dus.

Voor de tweede look bleef ik bij Firebird voor mijn onderlip, maar voor de bovenkant koos ik nu de lichtpaarse kleur. De paarse kleur is eerder matte, maar aangezien Firebird ondertussen opgedroogd was leek me dat niet echt een probleem. Deze combinatie vind ik stiekem best leuk. Al hing mijn mond nog vol met glitter van Big Bang, die zijn echt heel moeilijk om te verwijderen. 

Het maken van deze look lijkt echt veel eenvoudiger dan het is. Als de lippenstift pas aangebracht is, moet je heel goed opletten dat je niet met je lippen over elkaar wrijft. Best een moeilijke opdracht, want met je mond open lopen ziet er best belachelijk uit. 

Ik vind het een leuk experiment en een leuke trend. Of ik er ooit mee op straat zou durven lopen? Dat nu ook weer niet.

Wat vind jij van de trend?

Liefs,

Emma

2 gedachten over “Trend: twee lipkleuren

Geef een reactie

CommentLuv badge