Instagram: love it or hate it?

Ik heb een haat-liefdeverhouding met sociale media. Aan de ene kant vind ik het zo geweldig om altijd met alles en iedereen in verbinding te kunnen staan. En aan de andere kant is het soms ook zo’n druk. Sinds de komst van Instagram zijn we allemaal massaal foto’s van ons eigen leven aan het delen. Maar wat vind ik daar nu van?

Toen Instagram opkwam zag ik er het nut nog niet in. Waarom zouden andere mensen interesse hebben in foto’s van mijn dagelijkse leven. Ik had een account, maar was er amper mee bezig. Ik scrolde wel eens graag door anderen hun feed, maar zelf posten deed ik niet.

Als blogger is het toch handig om een account te hebben op het medium. Het is een extra reclamemiddel voor je blog en je kan er nieuwe volgers mee naar je blog lokken. Heel leuk allemaal, maar ook heel veel werk.

Like!

Er zijn bepaalde dingen die ik erg leuk vind aan Instagram. Ik kijk heel graag naar anderen hun feed. Sommige mensen slagen er zo goed in om prachtige feeds te creëren, daar ben ik soms echt jaloers op! Als blogger is het een handig hulpmiddel. Ik krijg ook dagelijks wel enkele lezers via het platform. Via je foto’s kan je ook wat teasen naar nieuwe artikels en dat gaat veel beter via Instagram dan waar dan ook.

Ik vind het ook steeds leuker om mooie foto’s te maken. Ik ben geen toptalent, maar ik vind het altijd wel leuk om producten te fotograferen. Via Instagram heb ik ook persoonlijk contact met andere bloggers. Dat vind ik denk ik het allerleukst aan Instagram. Via PM is het eenvoudig om eens een berichtje te sturen naar elkaar en het is altijd fijn om mensen beter te leren kennen.

Niet leuk

Maar niet alles kan rozengeur en maneschijn zijn. Soms zou ik het liefst niets te maken willen hebben met het medium.

Zo word ik echt gek van dat volg-ontvolg gedoe. Oké, ik weet dat er daar betalende programma’s voor bestaan, maar wat is het vervelend als een zelfde account je in een week tijd drie keer volgt en daarna weer ontvolgt. Iedere keer als je denkt een groter aantal volgers te hebben, daalt het weer de volgende dag. Bah, dat is zo vervelend. Ik wil dat mensen me gewoon volgen, omdat ze me leuk vinden. Dat doe ik zelf ook trouwens. Ik heb nu een app geïnstalleerd waardoor ik kan zien wie me ontvolgd. En als een account me na twee dagen ontvolgd? Jammer, dan zijn zij ook een volger kwijt.

Wat me ook vaak stoort aan Instagram zijn de gesponsorde producten. Begrijp me niet verkeerd, ik gun het iedereen om producten toegestuurd te krijgen. Ik begrijp alleen soms de marketing strategie niet. Dan zie je plots in een dag tijd 50 bloggers posten over hetzelfde producten. Zonder de #spon of #sample natuurlijk, zelfs al is dat wettelijk verplicht. Ik vind het gewoon stom dat iedereen dat op hetzelfde moment post, op die manier voelt het veel te geforceerd aan. 

Een laatste bedenking is ook het feit dat iedereen zijn leven op het internet smijt. Oké, het blijft natuurlijk je eigen beslissing wat je post, maar foto’s blijven altijd op het internet te vinden. Als je dus ooit een foto post, waar je je later over schaamt of spijt van hebt, kan dat altijd vervelende gevolgen hebben. Zolang je je gezond verstand gebruikt, kan er natuurlijk weinig fout gaan!

Ik vind maar iets raars, Instagram. Soms haat ik het, soms vind ik het fantastisch. Enkel die volg-ontvolg hype doet me soms knarsetanden, maar ik kan ook niet meteen zonder.

Wat denken jullie ervan?

Liefs,

Emma

P.S. : Volg je me al op Instagram?

 

8 gedachten over “Instagram: love it or hate it?

  1. Ik vond Instagram eerst helemaal geweldig. Nog steeds vind ik het leuk hoor om mooie foto’s te plaatsen en te bekijken, maar de laatste tijd is de lol er voor mij wel een beetje vanaf. Dat komt voornamelijk door dat volgen-ontvolgen. Bij de meeste accounts en bloggers weet ik van te voren al dat ze mij toch weer gaan ontvolgen en die volg ik al bij voorbaat niet meer terug. Maar iedereen lijkt het op deze manier te doen (niet alleen bloggers, maar ook fotografen en beginnende artiesten en acteurs). Het is stront irritant en het erge is dat het nog werkt ook en dit soort account veel volgers daardoor krijgen. Ik vind het helemaal stom wanneer een blogger dit doet waarvan je de blog met plezier leest. Dat geeft me toch een ander beeld van zo’n persoon. Alles op Instagram lijkt alleen maar te draaien op zoveel mogelijk volgers krijgen. Twitter vind ik momenteel leuker. Daar heb ik ook leukere gesprekken met bloggers dan via Instagram.

    Zo dat was een heel verhaal hahaha.
    Dalinka onlangs geplaatst…Doorgeefbox 2 | Hoe ging het? Komt er een 3e editie?My Profile

    1. Haha, nee ik begrijp het volledig. Dat ergert mij ook zo veel. Het lijkt alsof bijna iedereen er aan meedoet, zelfs kleine bloggers en dat is zo stom en irritant x

    1. Ja, daar geef ik je volledig gelijk in! Het is echt iets stom, ik volg liever leuke mensen waar je wat interactie mee kan hebben. Dat is veel echter 🙂 x

Geef een reactie

CommentLuv badge