Vijf make-up blunders die iedereen ooit maakte

Make-up is een leerschool. De ene is er snel mee weg, de ander iets minder. Logisch ook, we kunnen niet allemaal een MUA worden. Iedereen maakt wel eens fouten en zeker op het vlak van make-up. Zeker als beginner of jong meisje. In deze post som ik enkele blunders op die iedereen ooit maakte. Zodat we die in de toekomst kunnen vermijden.

Overplukte wenkbrauwen

Op dit moment zijn volle, opvallende wenkbrauwen heel erg in. Dat was ooit wel anders. Enkele jaren geleden, toen ik een puber was, waren fijne wenkbrauwen een stuk populairder. En sommigen gingen daar ver in, te ver. Soms had dat het resultaat dat een klasgenote op een dag toekwam met maar een wenkbrauw. Of wenkbrauwen die je nog amper zag. Gelukkig deed mijn moeder toen nog mijn wenkbrauwen, zodat ik nooit met te dunne wenkbrauwen liep. Sommigen hebben het nu nog lastig om ze terug te laten groeien. Ik ben echt blij dat vollere wenkbrauwen nu in zijn. Dat vind ik persoonlijk ook veel mooier!

via GIPHY

Vergeten blenden?

Vroeger wist ik niets van oogschaduw. Gelukkig vermeed ik het product meestal, maar soms droeg ik wat oogschaduw naar een feestje. De kleurkeuze was al niet top. Ik had zo’n goedkoop palette met 80 kleuren. Meestal koos ik dan voor een kleur en vaak nog iets opvallends ook. Ik had ook nog geen grote collectie borstels, dus dan bracht ik die aan met een goedkoop borsteltje. Eerlijk, ik leek waarschijnlijk veel op een panda. Gelukkig zijn er niet echt foto’s met bewijzen. Lucky me!

via GIPHY

Schuine eyeliner

Een probleem waar ik soms wel nog eens mee te kampen heb. Eyeliner aanbrengen is nu eenmaal niet zo simpel. De ene dag gaat dat heel vlot en snel. De andere dag moet ik het opgeven na vele mislukkingen. Een rechte lijn zetten is niet eenvoudig en ik schiet vaak uit. Of je eerste lijntje mislukt en dan beslis je om een dikkere streep te maken. En dan wordt die lijn plots te dik en lijk je op een panda. 

Ik denk dat iedereen wel eens problemen heeft gehad met eyeliner. Vaak denk je ook dat het meevalt en dan merk je pas op school dat het eigenlijk compleet schuin zit. Blijven oefenen is de boodschap, zeker?

via GIPHY

Puistjes verbergen

Ik heb altijd best veel geluk gehad met mijn huid. Als puber heb ik nooit veel last gehad van acne, al had ik wel af en toe eens een opvallende puist. Ik wou die altijd verbergen en kocht zo’n rollertje met bruinsel. Die diende om de puist te doen verdwijnen, maar ook om de puist te camoufleren. Natuurlijk was dat geen topidee. Ik dacht altijd dat de puistjes niet zichtbaar meer waren, maar dan liep ik wel met een stel oranje stippen op mijn gezicht. En zeker wanneer het opdroogde, viel dat zo hard op. 

Gelukkig besef ik ondertussen dat een puistje af en toe normaal is. Het heeft geen nut om het te proberen verbergen, meestal valt het enkel meer op. Als je toch acne wilt verbergen, zorg dan voor de juiste producten en ga eventueel langs bij een dermatoloog.

via GIPHY

De verkeerde kleur

Zelf draag ik bijna nooit foundation, maar bij anderen valt het enorm op. Ze hebben de verkeerde kleur gekozen… Ik zie het al te vaak bij jonge meisjes. Ze dragen foundation om een mooi huidje te hebben, maar dan ziet hun gezicht eruit als een wortel. Of is hun gezicht vijf tinten donkerder dan hun nek. Niemand wil vergeleken worden met een wortel, toch?

De juiste kleur foundation kiezen is niet simpel. Best laat je je eerst eens adviseren in een winkel over de juiste kleur voor je huid. zorg er ook altijd voor dat je je nek ook inwrijft. Het kleurverschil valt op, geloof me!

via GIPHY

Wat zijn jou grootste beautyblunders?

Liefs,

Emma

 

Geef een reactie

CommentLuv badge