Hotspot: Equivalenza, een origineel parfumconcept

Voor Kerstmis kreeg ik een leuk cadeau van mijn vriend zijn moeder. Een leeg parfumflesje van Equivalenza, die ik kon laten vullen met een parfum naar keuze. Ik was heel benieuwd naar het concept, maar vond pas dit weekend de tijd om eens langs te gaan. Het concept heeft me zo aangenaam verrast dat ik er meteen een blogpost aan wou wijden!

Equivalenza was iets volledig nieuw voor mij. Het is een concept dat is overgewaaid van het buitenland. Ze geloven in een volledig nieuwe manier van parfums kopen. In hun winkels vind je een assortiment van meer dan 150 geuren, gebaseerd op bekende geurfamilies.  Er zijn drie verschillende formaten (30ml, 50ml en 100ml) en de parfums worden getapt in de winkel. Nog leuker: je kan je flesje laten hervullen en dan krijg je korting.

equivalenza

Ik kreeg een flesje van 30 ml cadeau. Ik werd meteen goed ontvangen in de winkel en kreeg een goede uitleg over het concept. De verkoopster vroeg me wat mijn favoriete geur was. Dat vond ik nogal moeilijk, omdat ik niet echt een vaste parfum heb. Ik wou me laten verrassen en voor iets volledig nieuws gaan.

Het leuke aan het concept is dat de geuren gebaseerd zijn op populaire parfums van andere merken. Parfums zijn helemaal niet goedkoop en dat heeft vaak te maken met de verpakking en de marketing. Het is logisch dat je voor een merk betaald, maar het is het niet altijd waard. Bij Equivalenza kan je voor een leuke prijs dus een dupe vinden voor je eigen parfum. Eerst was ik daar nogal sceptisch over, maar ik mocht ruiken aan hun versie van Lady Millionaire van Paco Rabanne, mijn favoriete parfum aller tijden. En de geur was echt heel gelijk!

Equivalenza

Natuurlijk wou ik geen parfum kiezen die ik nog in bezit heb. Dus ik testte zoveel mogelijk geurtjes uit, steeds op advies van de verkoopster. Ik ontdekte een hoop leuke geuren en had het echt moeilijk om er een uit te kiezen. Uiteindelijk koos ik voor een parfum volledig uit mijn comfortzone. Een fruitige geur die naar meloen ruikt, gebaseerd op L’impératrice van Dolce & Gabbana. Zelf heb ik deze parfum niet, dus ik kan niet zeggen hoe gelijk de geur is.

De verpakkingen van de parfums zijn heel simpel. Hierdoor is de prijs een stuk lager. Zelf ben ik wel fan van leuke verpakkingen, maar de kwaliteit is ook heel belangrijk. Het is even wennen om zo’n simpele parfumfles te zien, maar dat maakt de geur ruimschoots goed.

Daarnaast hadden ze ook nog een nieuwe collectie, les secrets. Vier parfums die unisex zijn en elk hulde brengen aan een bepaald ingrediënt. Zo heb je de geur oud, leer, Iris en rabarber. Ik kon mijn flesje niet laten vullen met deze geuren, omdat die enkel in 100 ml te verkrijgen zijn. Ik was echter meteen verliefd op de geur Iris en besloot om hem ook te kopen. De parfum kostte 34,95 euro, wat nog steeds erg goedkoop is voor een parfum van 100 ml. En de kwaliteit is ook echt super. De geur blijft erg goed hangen. ’s Avonds was de geur nog heel sterk aanwezig en dat heb ik nog met weinige andere parfums meegemaakt.

De verpakking van Les Secrets zijn iets luxueuzer dan die van de gewone parfums. De stijlvolle zwarte flesjes zijn er al heel wat beter uit, maar de lange vorm van de fles vind ik wat wennen.  

Het is duidelijk dat ik enthousiast ben over het concept. Ik bezocht de winkel in Gent en werd daar heel goed geholpen. Er zijn nog verschillende winkels te vinden in België en Nederland. Equivalenza is zeker een bezoekje waard, zeker als je van lekkere geurtjes houdt. Het is gemakkelijk om te zeggen dat de geuren van een goede kwaliteit zijn, dus test het zeker eens zelf uit. Ik ben alvast overtuigd.

Voor vijftien euro kan je al een flesje van 30ml kopen en je hebt keuze uit een ruim assortiment. Ideaal om je eigen collectie wat uit te bereiden zonder bankroet te worden. 

Waren jullie al bekend met het concept van Equivalenza?

Liefs,

Emma

Disclaimer: Dit artikel is puur gebaseerd op mijn eigen mening. Ik kocht de producten met mijn eigen geld en werd niet betaald voor dit artikel.

Geef een reactie

CommentLuv badge