Vice lipstick palette – Review

In Rome kocht ik mijn eerste lipstick palette. En dan nog een van Urban Decay. Onlangs gaf ik al mijn eerste indruk, maar ondertussen heb ik het product genoeg kunnen uitproberen om een goede review te schrijven. Voor de mensen die de vorige post niet hebben gelezen, het gaat over het vice lipstick palette van Urban Decay uit de holiday collectie van het merk.

Ik kocht het Junkie palette, die bestaat uit twaalf bijzondere kleuren. De kleuren zijn heel afwisselend en dat vind ik erg positief. Ik ben tevreden met mijn palette, maar ik moet er wel bij zeggen dat ik toch meer fan ben van een gewone lippenstift. Het palette is klein en eenvoudig om mee te nemen, maar ik vind het moeilijker om lippenstift aan te brengen met een borsteltje. Ik heb gewoon het gevoel dat ik niet zo precies kan werken.

De kwaliteit van de lipkleuren is wel heel goed. Toch zijn er onder de kleuren nog verschillen. Door de verschillende finishes, blijft de ene beter zitten dan de andere.

De eerste kleur in het palette is Disturbed. Een warme wijnrode kleur. In het palette ziet het er veel donkerder uit dan op de lippen, en ook de swatches op internet zien er veel donkerder uit. Ik denk dat het met de gewone lippenstift eenvoudiger is om een tweede laagje aan te brengen. Ik vind de kleur wel mooi en de lippenstift voelt ook goed aan. Deze blijft heel lang zitten en droogt je lippen niet extreem uit, ook al is het een comfort matte kleur.

De tweede kleur is 714, mijn allereerste mega matte lippenstift. Ik was bang dat deze veel te droog zou zijn, maar ik vind het best te doen. En wat is dit de perfecte rode kleur. Met 714 ben ik erg tevreden.

Carnal is de derde lippenstift in het vice palette en wat ben ik blij met deze kleur. Normaal is het een Sephora exlusive, dus deze vind je niet bij Ici Paris-Xl. Ik had mijn oog al laten vallen op deze kleur door de swatches op internet. Maar bruine tinten schrikken me ook altijd wat af. Maar ik ben fan van deze kleur. De foto doet hem jammer genoeg geen recht aan. Zeker niet omdat mijn gezicht en de zone rond mijn mond enorm vlekkerig is.

De kleur ernaast, Safe word, is een iets lichtere kleur. En wat voor een, ik vind deze echt prachtig. Het is een mooie, alledaagse kleur met een satin finish. Hij blijft erg lang zitten en voelt comfortabel aan.

De volgende kleur is Studded. Een metallic kleurtje. Het is ene bijzondere kleur, maar ik vind hem erg moeilijk aan te brengen op mijn lippen. Ik bleef maar strepen krijgen. Het is een van de mindere tinten in het palette en ik denk niet dat ik deze vaak zal dragen.

Whip is een heel lichte metallic kleur. Hij is niet super gepigmenteerd, maar laat wel een mooie glans op je lippen na. Het is een leuke alledaagse lippenstift voor als je van subtiele tinten houdt.

Wrath doet me denken aan Kerstmis. Rood en glitters leken me niet meteen een goede combinatie, maar ik vind de kleur echt verrassend mooi. En vooral heel feestelijk. De kleur heeft heel veel pigment en brengt gemakkelijk aan. Ik werd er positief door verrast.

Big bang is een opvallend roze metallic kleur. Of toch, zo leek het in het palette. Op de lippen oogt deze tint veel lichter, ook opnieuw omdat hij niet zo gemakkelijk op te bouwen is met een penseeltje. Verder vind ik de kleur wel ok.

 

Vanity Kills is een heel licht paarse kleur. Ik was heel benieuwd naar deze kleur, maar ik twijfel of het mij staat. De kleur is niet zo eenvoudig aan te brengen ook. 

Speedball is een prachtige paarse kleur. Ik ben fan. Het is mijn eerste paarse lippenstift en ik ben er heel blij mee. De kleur is opvallend, maar zo mooi.

De laatste kleur is Junkie, een heel gewaagde groene kleur. Het is een metallic kleur, met veel glitter. Jammer genoeg brengt deze enorm in strepen aan. Het is een ideale kleur voor durvers, maar ik denk niet dat ik meteen zo op straat zou lopen.

Ik ben wel blij met mijn aankoop. Het bevat heel veel leuke kleur en is een ideale uitbreiding voor je lippenstiftcollectie. Het is ook ideaal om kennis te maken met de lippenstiften van Urban Decay, maar ik vind de lippenstiften zelf handiger in gebruik.

Liefs,

Emma

8 gedachten over “Vice lipstick palette – Review

  1. Ik had nog nooit van een lipstick palette gehoord haha! Lijkt mij inderdaad wel lastiger met aanbrengen en zou dan ook liever gaan voor gewone lipstick. Ik vind die paarse kleur ook heel tof!

Geef een reactie

CommentLuv badge