How to: Hoe gebruik ik bronzer?

Beginnen met make-up is niet altijd eenvoudig. Het internet en Youtube staan vol met allerlei tips en tutorials, maar soms verlies je wel eens het overzicht. Vaak wordt er ook gewoon geen tijd gemaakt voor de basics. Als beginner had ik meteen interesse om producten als bronzer en blush te gebruiken, maar ik wist helemaal niet hoe. Zelfs nu leer ik nog dingen bij.

Waarom bronzer?

Bronzer is een handig product voor mensen met een bleke huid. Je gezicht ziet er toch niet iets gezonder uit met een vleugje bruin. Daarnaast kan je het ook gebruiken om je gezicht mee te contouren. Door te contouren kan je je gezichtsvorm niet iets meer in de kijker zetten. Bronzer aanbrengen is dan weer iets minder eenvoudig. Je kan er al snel te oranje uitzien of zelfs vuil. Vandaag wil ik dus een handig overzicht geven van hoe je bronzer wel moet aanbrengen!

De juiste bronzer

Eerst een vooral moet je een goede bronzer uitkiezen. De kleur is belangrijk. Best kies je voor een tint die twee tinten donkerder is dan je eigen huid. Test het product dus best even op je huid in de winkel.  Natuurlijk moet je zelf ook kiezen voor de juiste kleur. Het hangt er ook van af welk effect je wilt bekomen. 

Bij een lichte huid kies je best voor een honingkleurige poeder. Zelf gebruik ik een bronzer van Urban Decay en ik vind de kleur daarvan ideaal. Bij een gemiddelde huid kan je kiezen voor een bronskleurige bronzer. Bij een donkere huid opteer je best voor iets goudkleurigs. In de zomer is je huid normaal iets donkerder. Als je veel bruint, kies je best voor een andere bronzer in de zomer.

Aanbrengen doe je zo

Om het product aan te brengen heb je een bronzerkwast nodig. Die kwast is donzig en zacht en heeft een aflopend zijde. Je kan het ook doen met een foundationkwast, maar persoonlijk vind ik dat moeilijker in gebruik.

Meestal breng je bronzer aan na je foundation. Ik draag zelf geen foundation, dus breng ik het meestal aan op een gehydrateerde huid. De poeder brengt wel veel gemakkelijker en beter aan met een laagje foundation. 

Dep de borstel in je bronzerpoeder. Let op! Breng niet te veel aan en zorg dat het product gelijkmatig is verspreid over je kwast. Dep overtollig poeder even af voor je het aanbrengt. Beter eerst te weinig dan te veel. Het is niet eenvoudig om bronzer af te doen, eenmaal het op je gezicht zit. 

Bron: Pinterest

Je brengt de poeder aan op de plaatsen waar je natuurlijk bruint. Ik breng het aan op mijn slapen,  de kaaklijn en net onder de jukbeenderen. Normaal heb je dan ongeveer de vorm van het cijfer drie op je gezicht. Probeer je make-up ook altijd in natuurlijk daglicht te doen. Tijdens de winter is dat natuurlijk wat moeilijker, omdat het pas laat licht wordt buiten. Meestal ziet je make-up er veel feller uit in daglicht, dus hou daar rekening mee.

Durf te falen

Bronzer aanbrengen is helemaal niet zo eenvoudig. En soms zal je eens buiten komen en denken, oeps, dat is niet helemaal correct. Ik heb dat ook nog soms en dat is balen. Maar zeker een gebrek aan licht kan voor een vertekend beeld zorgen.

Probeer vooral rekening te houden met het opbouwen van het poeder. Dat is denk ik de allerbelangrijkste tip!

Wat vinden jullie van bronzer?

Liefs,

Emma

 

Geef een reactie

CommentLuv badge