must see

Must see: Riverdale

Soms hoor je iets over een serie waarna je meteen denkt : dit wil ik zien. Riverdale was zo’n serie. Een serie die zich afspeelt in een middelbare school, vol spanning en romantiek,  dat leek helemaal mijn ding. Bovendien wordt het gemaakt door de makers van The Vampire Diaries. Na vier afleveringen ben ik helemaal verkocht!

Riverdale is een Amerikaanse dramareeks. Of zou wordt de serie toch beschreven. Het bevat wel een kern van waarheid, maar de serie is veel meer dan drama. Het is een volwassen tienerserie met veel mysterieuze elementen. En ja, daar komt af en toe wat drama aan te pas. De personages zijn gebaseerd op de comic Archie. Zelf ken ik die comics niet, maar ze zijn best populair en bekend.

De serie speelt zich af in het stadje Riverdale, en dan vooral op hun middelbare school. In de zomer wordt het stadje opgeschrikt door de verdwijning van Jason Blossom. Zijn tweelingzus, overduidelijk de grootste mean girl, blijft verdrietig achter. De rest van de serie focust zich op Archie, een jongen met een geheime relatie, zijn buurmeisje Betty, die dan weer verliefd is op Archie en Veronica, de new girl in town. Daarnaast speelt ook Jughead, gespeeld door Cole Sprouse (Ja, die van Zack en Cody!), een belangrijke rol in de serie.

Het is wel degelijk een tienerserie, dus sommige mensen zullen dit storend vinden. Maar als je fan bent van series als Gossip girl en The Vampire diaries ben ik redelijk zeker dat het je ding zal zijn. Het bevat alle leuke elementen van een tienerserie: een middelbare school, mean girls en alle drama die bij tienerlevens komt te kijken.

Ik vind de personages in een serie altijd enorm belangrijk. Goeie karakters kunnen een serie altijd maken of breken. De personages in de serie zijn best sterk uitgewerkt. Het karakter van Archie vind ik een beetje vervelend, maar de anderen vind ik stuk voor stuk heel leuk. Al na vier afleveringen merk ik dat de personages diepzinnig zijn en evoluties doormaken. 

Er komt ook leuke muziek voor in de serie en je kan ook heel wat leuke outfits spotten. Alles is ook steeds mooi in beeld gebracht. Kortom, ik heb eigenlijk weinig negatiefs te zeggen over de serie. Geef het gewoon een kans!

Hadden jullie al van Riverdale gehoord?

Liefs,

Emma

Geef een reactie

CommentLuv badge