Wat ik zou willen zeggen aan mijn jongere ik

Ik denk dat iedereen wel het gevoel herkent. Wanneer je ouder wordt, denk je vaak terug aan vroeger. Had ik maar dat gedaan, of had ik maar meer dat gezegd… Ik denk dat we allemaal wel dingen hebben waar we spijt van hebben, maar volgens mij is dat gewoon een deel van opgroeien en volwassen worden. Nu ik dat zeg, klink ik wel heel oud. Haha. Nee, ik ben nog maar 21 jaar oud, maar er zijn wel enkele dingen die ik wil zeggen aan mijn jongere ik. Wees klaar voor een iets persoonlijker artikel!

Aan mijn tienjarige ik : 

Maak je niet te veel zorgen dat je niet al te veel vriendinnen hebt. Ik weet dat het niet leuk is om je minder populair te voelen dan anderen. Ik weet ook dat je huidige vriendinnen niet meteen de beste waren. Maar doe er misschien iets aan. Je hoeft je heus niet verplicht te voelen om bij die ene vriendin te blijven zitten. Op je tiende “depressief” zijn en je vriendinnen verplichten om zich ook ongelukkig voelen is helemaal niet normaal. Je verdient heus betere vriendinnen dan dat. Stap eens op een andere groepje af. Wie weet leer je daar betere vriendinnen kennen. Geniet meer van die tijd in de lagere school, in plaats van je tijd te verdoen met die ene slechte vriendin.

Aan mijn dertienjarige ik : 

Het is heus geen drama dat je nog geen vriendje hebt gehad. Jammer genoeg zal dat nog even duren, maar dat is helemaal niet erg. Als je ouder bent, zal je wel weten dat relaties in het lager en het middelbaar niet altijd veel voorstellen. Maak je dus geen zorgen. Wees soms ook wat minder hard voor andere mensen. Je voelt je heus niet beter door gemene dingen te zeggen tegen anderen. Later zal je daar alleen maar spijt van hebben. Anderzijds, kom ook wat meer voor jezelf op. Zeker tegen die ene persoon. Ze heeft geen enkel recht om zo tegen je te doen, want ze is een volwassen persoon. Hoe sneller je van haar af bent, hoe beter.

Wat was ik nog een baby dan! Die blokjes hielpen ook niet om mezelf mooi te vinden.

 

Aan mijn zestienjarige ik: 

De middelbare school is gewoon niet zo’n leuke plek. Je hebt veel goeie momenten, maar ook heel wat mindere. Trek je wat minder aan van slechte vriendinnen, later leer je nog genoeg goeie vriendinnen kennen. Dan zal je wel ontdekken wat echte vriendschap is. Zit ook niet zoveel in met je gewicht en je uiterlijk. Ja, je bent nu eenmaal een laatbloeier. Je bent kleiner dan de meesten en het is inderdaad niet leuk als iedereen al volgroeid en vrouwelijk is. Dat komt wel, don’t panic! 

Nog een goed advies, mini-me : doe iets aan je haar :p

Aan de zeventienjarige ik :

Een nieuwe school doet wonderen. Je bent meteen een heel stuk meer op je gemak en leert een hoop nieuwe mensen kennen. Let gewoon wat op met valse vriendinnen. Nee, die ene vriendin die altijd achterbaks doet tegen je is echt geen goeie vriendin. Ik weet dat je niet van ruzie houdt, maar achter sommige dingen zet je beter snel een punt. Jammer genoeg zal je veel te lang vriendinnen blijven met die ene persoon en dat zal je nog veel verdriet brengen. 

Wees wat zelfverzekerder. Voel je niet altijd minderwaardig bij andere mensen. Je hoeft je heus niet laten wegduwen op fuiven, die mensen zijn geen haar beter dan jou. Denk niet dat mensen altijd achterbaks tegen je doen. Mensen vinden jou ook wel leuk om wie je bent!

Ondertussen ben ik 21. Dat is nog steeds jong en waarschijnlijk heb ik binnen enkele jaren weer advies voor mijn huidige ik. Toch merk ik dat ik vooruitgang maak. Ik durf vaker voor mezelf opkomen en voel me iets meer zelfzeker. Ik heb nog steeds moeilijke momenten, maar ik merk vooruitgang. Het helpt ook dat ik nu betere vrienden en een fantastische vriend heb. Daardoor krijg je ook een hoop zelfvertrouwen!

21 en eindelijk een pak beter in mijn eigen vel!

Wat zouden jullie vertellen aan je jongere ik?

Liefs,

Emma

2 gedachten over “Wat ik zou willen zeggen aan mijn jongere ik

    1. Dankjewel, blij dat je het leuk vond! Ik heb heel lang getwijfeld of ik het zou durven posten, maar ik heb het uiteindelijk toch gedaan. Ik denk vooral dat het herkenbaar is voor iedereen x

Geef een reactie

CommentLuv badge