Peach palette

Review: Too Faced Sweet Peach palette

Mijn eerste bezoek aan Sephora in Rome was zeker de moeite waard. Er is zoveel moois te zien en ze verkopen er heel veel make-up die je bij ons niet kan vinden. Ik wil al heel lang make-up van het merk Too Faced uitproberen en ik had al lang mijn oog laten vallen op het Sweet Peach palette. Ik kon het dus niet laten liggen. Benieuwd wat ik er tot nu toe van vind?

Too Faced is nogal gekend voor zijn schattige verpakkingen. Het is geen goedkoop merk, maar de kwaliteit is in het algemeen erg goed. Het Sweet Peach palette kwam al een tijd geleden uit, maar was al snel uitverkocht omdat het een limited edition was. Nu ze het palette opnieuw verkopen, kon ik het niet laten liggen. Het palette komt in een schattige roze verpakking. Op de achterkant kan je zien welke kleuren het bevat. Best handig.

Het palette zelf is gemaakt uit metaal. Daardoor voelt het erg stevig aan. Gelukkig is het niet te zwaar. De producten van Too Faced zien er vaak nogal kitch uit. Ik hou wel van hun stijl, en deze verpakking vind ik heel schattig. 

Ook de binnenkant van het palette ziet er erg lief uit. Het bevat een grote spiegel, wat altijd handig is. Er zijn 18 verschillende kleuren die mooi samen passen, maar ook genoeg verschillen. Ik hou wel van wat variatie en vind die zeker voldoende in dit palette.

Het is ook heel leuk dat het product ruikt naar perzik! Het heeft toch wel een extra touch aan het palette en je krijgt meteen zin om de make-up te gebruiken. De geur is best opvallend, maar niet heel overheersend. Al kan ik me voorstellen dat andere mensen de geur misschien storend vinden. Er zitten zowel matte als shimmer kleuren in het sweet peach palette. In verhouding zijn er wel meer shimmer kleur, maar persoonlijk vind ik dat een plus. Het bevat voldoende matte kleuren om leuke looks mee te maken.

De kleuren lopen op van licht naar donker. De meest linkse rij is ideaal om te highlighten. Het palette bevat veel roze en koperen tinten en enkele bijzondere kleuren die je niet vaak tegenkomt. Je krijgt ook enkele donkere kleuren. Ik ga die zeker eens uittesten, maar vaak durf ik het niet echt aan om donkere ooglooks te maken.

Op de foto’s hieronder zie je de swatches. Wat een pigment! Het is mijn tweede high end palette, maar de kwaliteit van het palette verbaasde me echt. De allerlichtste kleuren vallen een beetje weg, maar dat is ook omdat ik zo’n bleke huid heb. Voor deze swatches hoefde ik maar een keer goed wrijven in de oogschaduw. Ik vind de kleuren erg mooi en er is weinig fallout. Er waren slechts een drietal kleuren die een beetje fallout hadden, maar dat viel best mee. Het verbaasde me wel dat de laatste swatch ook zwart leek, terwijl het eigenlijk een donkerblauwe kleur is.

Het Sweet Peach palette is jammer genoeg niet bij ons te verkrijgen. Zelf kocht ik het in het buitenland, in een Sephora. Ik betaalde er 45 euro voor. Dat is niet goedkoop, maar ik vind het palette zeker de prijs waard!

Liefs,

Emma

4 gedachten over “Review: Too Faced Sweet Peach palette

Geef een reactie

CommentLuv badge