De colorista spray color: top of flop?

Sinds kort zie je heel veel reclame over de nieuwe haarkleuringen van L’Oréal Paris. Met hun Colorista-lijn willen ze komaf maken met saaie haarkleuren. Ze hebben drie gamma’s: de sprays, de washouts en de permanente kleuringen. De producten zijn eigenlijk helemaal niet duur en daarom wou ik ze even uitproberen. Vandaag toon ik jullie de spray in de kleur lavender. 

De colorista spray is verkrijgbaar bij Kruitvat en kost slechts 7,99 euro. Er zijn in totaal zeven verschillende sprays te vinden. Je kan zowel lichte pastelkleuren als felle kleuren kiezen. Volgens de verpakking zijn de sprays geschikt voor zowel blond als bruin haar. Dat leek me nogal sterk en net daarom wou ik ze uittesten. Ik koos voor de kleur lavendel, omdat het me donker genoeg leek voor mijn haar.  Het leuke aan de spray is dat je de kleur slechts een dag ziet. Dat lijkt me ideaal voor een feestje of een festival!

De spray is best eenvoudig in gebruik. Je moet de lokken die je wilt kleuren scheiden en dan gewoon sprayen. Ik heb het zelf gedaan en vond het nogal moeilijk om te richten. Het is misschien eenvoudiger om de hulp in te schakelen van een moeder of vriendin. Je legt wel best een handdoek op je schouders, zodat je geen plekken maakt op je kleren. Nadat je de spray aangebracht hebt, laat je het even drogen en dan kam je er voorzichtig door. 

Meteen nadat ik het aanbracht, voor het kammen dus, zag ik helemaal niets. Mijn haar werd enkel een beetje vochtig, maar ik had geen idee welk effect ik zou verkrijgen. Het viel me wel meteen op dat er echt weinig in de spray zit. Een ombré-effect lukt nog net, een volledig gekleurde haardos absoluut niet. Volgens mij heb je daar al snel een drietal spuitbussen voor nodig.  

Na het drogen en het kammen bekeek ik het resultaat. Alleen, er was amper iets te zien. Eerst dacht ik dat er helemaal niets te zien was, maar toen ik meer in het licht ging staan, zag ik toch een beetje kleur. Op foto kon ik eindelijk het resultaat zien. Zo zag ik meteen dat het echt niet gelijk was aangebracht. Op sommige plekken was het goed zichtbaar, en op andere totaal niet. Niet echt het effect waar ik op hoopte. Ik ging erna naar een familiefeestje en echt niemand merkte het op. Het was dus nauwelijks zichtbaar.

Nu had ik zeker geen wonderen verwacht van een spuitbus van 8 euro. Het leek me nogal sterk dat de kleuren ook zichtbaar zouden zijn op bruin haar. Ik hoopte op een soort lavendel schijn, maar zelfs dat was er amper. Op foto valt het effect nog mee, maar dat was enkel in fel zonlicht. Misschien is het effect wel beter bij blonde vrouwen?

De kleur was inderdaad volledig verdwenen na een wasbeurt, maar de volgende dag ontdekte ik toch nog een minpunt. De dag erna was mijn haar plots heel droog en springerig. Het voelde echt wat kapot aan. Na enkele dagen en wat conditioner is het opgelost, maar ik kan me voorstellen dat de sprays niet zo gezond zijn voor je haar.

De Colorista sprays van L’Oréal hebben me absoluut niet kunnen overtuigen. Het leek me leuk, maar het resultaat is er niet. Ik vond het vooral spijtig dat mijn haar er echt droog door werd. Ik vond deze spray echt een flop en ik zou het niet meer opnieuw kopen.

Hebben jullie al ervaring met de sprays van Colorista?

Liefs,

Emma

4 gedachten over “De colorista spray color: top of flop?

    1. Ja, ik ook. Misschien dat het op blond haar iets beter lukt, omdat zij minder moeten spuiten om het resultaat te zien? Ik zou het toch niet meteen aanraden denk ik.

Geef een reactie

CommentLuv badge