Mijn nieuwe sport : kickboksen!

Enkele maanden geleden had ik plots zin om eens een nieuwe sport te proberen. Ik sport graag, maar heb soms een duwtje in de rug nodig. Ik dans al heel mijn leven, maar nu ik wat “ouder” ben, is het aanbod wat beperkter. Nu doe ik af en toe nog aan een soort fitness dans, maar dat is natuurlijk niet helemaal hetzelfde. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en uiteindelijk heb ik hem gevonden… bij kickboksen!

Het begon allemaal tijdens de Olympische Spelen. Ik vind het enorm leuk om naar alle verschillende sporten te kijken en toen begon het te kriebelen om iets nieuws te proberen. Als student is het niet eenvoudig om een sport te vinden. Vaak ben ik nog onderweg, wanneer de lessen beginnen. En een vaste lessenreeks is ook mijn ding niet, omdat ik op die manier te vaak lessen mis. Daarnaast kost de sport ook liefst niet te veel geld.

Om een of andere reden kreeg ik plots het idee om een gevechtssport te beginnen. Het leek me eens iets compleet anders en het leek me handig om mezelf wat te kunnen verdedigen. Natuurlijk zijn er veel verschillende gevechtssporten. Mijn oog viel dan op kickboksen, omdat ik het gevoel had dat je daar op latere leeftijd nog aan kon beginnen.  Ik vond een club in de buurt en ging een lesje meedoen als test.

En na de eerste les was ik al meteen verkocht. De les was even wennen en vaak had ik het idee dat ik maar iets stond te doen, maar na een tijdje kwam ik er steeds meer in. Nadien voelde ik me doodop, maar op een goeie manier. Alsof je echt goed gewerkt hebt, begrijpen jullie?

Niet gewoon slaan

De les zelf bestaat uit drie delen. In de opwarming warm je je spieren op, maar je ziet ook al de beginbeweging van het boksen. Daarnaast oefen je ook op lenigheid. Ik merk dat ik opnieuw veel leniger ben, al ben ik nog maar enkele maanden bezig. In het grootste deel van de les oefen je samen met een partner. Dat betekent niet dat je gewoon zomaar op mekaar beginnen slaan. Neen, we leren altijd verschillende combinaties die we voor een bepaalde tijd gaan uitvoeren. Je slaat niet op elkaars gezicht, maar op de handschoenen en je schopt ook meestal tegen het bovenbeen of net boven de heup. Daarna is er ook nog een afsluiter, ik zou het geen cooldown noemen, want het laatste deel is ook echt vermoeiend. Meestal doen we in het laatste deel nog een hoop sit-ups of push-ups.

Vaak hoor ik dat mensen schrik hebben om te starten met kickboksen. Ze denken dat het gevaarlijk is, of enkel voor mannen. Integendeel, in de club waar ik train zie je echt mensen in alle maten en vormen. Ongeveer de helft is man, de helft vrouw. De jongste is ongeveer 7 en de oudste waarschijnlijk 70. Je kan de les perfect op je eigen tempo volgen en hoeft nooit met alles mee te doen, als je het niet meer aan kan. 

Goed gevoel

Kickboksen is echt een fantastisch leuke sport. Het is echt mijn ding. Ik leer elke les bij en na enkele maanden voel ik me al veel fitter en strakker in mijn vel. De sport is zo goed voor je. Je traint bijna je hele lichaam. Het brengt de nodige spierpijn met zich mee, maar dat neem ik er graag bij. Ik heb echt veel zelfvertrouwen bijgekregen en het is de perfecte sport om frustraties op af te reageren. Je kan je niet voorstellen hoe goed het voelt, om na een stressvolle dag eens goed te kunnen slaan.

Ik ben echt blij dat ik het geprobeerd heb en ben van plan om nog lang verder te doen. Ik voel me gewoon beter in mijn vel en ik wil heel graag echt goed worden in de sport. Er komt veel techniek bij te kijken, dus het is zeker niet eenvoudig. Als je op zoek bent naar een vernieuwende en uitdagende sport, is kickboksen misschien je ding!

Wat is jullie favoriete sport?

Liefs,

Emma

4 gedachten over “Mijn nieuwe sport : kickboksen!

  1. Ik heb ook wel eens proeflessen kickboksen meegedaan, het was ook echt mijn sport! Helaas waren er eigenlijk alleen maar jongens, dat weerhield mij er van om echt op die sport te blijven. Jongens slaan toch wel wat harder! Nu volg ik bij de sportschool bodyboxx lessen, ook heel leuk. Krijg ik echt een voldaan gevoel van! X

    1. Oh, dan begrijp ik wel dat het je weerhield. Mijn club is gemengd en ik train bijna altijd met vrouwen. Zo ben je toch iets meer op je gemak. Dat klinkt ook wel leuk! 🙂 x

Geef een reactie

CommentLuv badge