Beautyblogger frustraties

Toen ik een kleine twee jaar geleden begon met bloggen had ik nog geen idee wat ik ermee wou bereiken. Ik studeer journalistiek en we moesten allemaal een eigen blog opstarten. Ik was toen nog niet echt bezig met beauty, dus blogde ik maar over alles en niets. Het is dus eigenlijk door mijn blog dat ik steeds meer interesse kreeg in make-up. Ik heb ondertussen al veel bijgeleerd, zowel over beauty en bloggen, maar ik denk nog steeds dat ik geen typische beautyblogger ben. Ik schrijf toch graag nog af en toe over iets anders. Na een jaar bloggen heb ik af en toe wel frustraties over wat mensen denken van (beauty)bloggers.

Iedereen kan bloggen

Mensen denken vaak te denken dat iedereen zomaar een blog kan starten. Oké, dat kan in principe. Iedereen met een pc en internetverbinding kan zijn eigen site beginnen en wat schrijven. Dat wil niet zeggen dat iedereen het goed kan. Ik zal mezelf geen topblogger noemen, maar ik weet wel dat ik kan schrijven. Ik ben geen meisje van veertien die 5 wazige foto’s neemt met haar Iphone, daarna tien zinnetjes schrijft vol dt-fouten en zich daarna blogger noemt. Neen, in bloggen kruipt heus wel heel wat tijd. Om om de twee dagen te posten heb je toch heel wat volharding nodig, en inspiratie. Soms heb ik ook geen zin om na een lange schooldag nog eens achter mijn laptop te kruipen, en toch doe ik het. Daarbij zit ik in mijn derde jaar journalistiek, in die tijd heb ik al heel wat geleerd over schrijven. 

Eye Roll GIF - Find & Share on GIPHY

Beautybloggers dragen allemaal te veel make-up

Ik hou sowieso niet van veralgemening en daarom vind ik dit ook zo’n domme uitspraak. Ten eerste, elke vrouw (of man) mag lekker zelf kiezen hoe veel of weinig make-up ze dragen. Ik hou enorm van make-up, maar loop daarom niet elke dag met een dikke laag make-up rond. Eerlijk, dat gebeurt zelfs zelden. En zelfs de beautybloggers die je op hun blog elke dag vol make-up ziet, zullen wel eens rondlopen zonder make-up. 

via GIPHY

Bloggers krijgen vanalles gratis

Mensen lijken soms te denken dat bloggers alles op hun blog gratis krijgen. Was het maar waar. Er zijn maar weinig bloggers die dingen gratis toegestuurd krijgen. De meeste van de items die we tonen op onze blog, kochten we gewoon zelf. Wat meestal ook wil zeggen dat je vaak meer geld spendeert aan spullen zoals make-up dan anderen, gewoon omdat je ze wilt tonen op je blog. En ja, soms krijg je als blogger eens iets gratis toegestuurd. Ik heb zelf nog maar een paar samenwerkingen achter de rug en dat gebeurt heus niet nadat je nog maar een week blogt. Een blog kost vaak meer dan dat je er aan verdient.

Beautybloggers weten enkel iets over make-up

Wanneer ik mensen die ik niet ken, vertel dat ik blog over make-up, krijg ik vaak een vreemde blik toegeworpen. Vaak krijg ik het gevoel dat die personen meteen denken dat je een nogal domme en inhoudsloze persoon bent. Maar dat is helemaal niet waar, het is niet omdat ik vaak over beauty schrijf, dat ik geen andere interesses heb. Ik studeer, volg ook het nieuws, en heb nog vele andere hobby’s en interesses naast make-up. Ik weet heus meer dan hoe je je lippenstift het best aanbrengt. En andere beautybloggers sowieso ook. 

Angry GIF - Find & Share on GIPHY

Hoorden jullie al domme vooroordelen over bloggers?

Liefs,

Emma

6 gedachten over “Beautyblogger frustraties

  1. Wat een leuk artikel! Wat gek als mensen zo reageren als je vertelt dat je over make-up blogt. Dan zullen ze ons ook wel raar aankijken als ze horen dat wij over Disney bloggen! 🙂 Wij hebben trouwens een leuke winactie online, vind je het leuk om mee te doen?

  2. De eerste is heel herkenbaar! Als ik mensen vertelde dat ik een beautyblog had zag ik dat ze ineens een week later ook een blog hadden, maar hielden het maar een week vol, kortom bloggen is heel hard werken en succes krijg je niet zomaar.

    1. Haha, leuk om te horen. Ik kreeg onlangs iets door een samenwerking en toen reageerden mensen zo: ik ga ook een blog starten. Het is natuurlijk niet zo eenvoudig. Gewoon niets van aantrekken en ons ding blijven doen! X

Geef een reactie

CommentLuv badge