must reads

Must reads #12 : enkele aanraders

Een dagje later dan normaal, ik weet het. Het is de laatste tijd erg druk geweest op school met examens en praktijklessen, maar nu heb ik eindelijk eventjes rust. Het was niet gemakkelijk om veel tijd te vinden voor het bloggen en ik hoop dat ik daar nu verandering in kan brengen. Onlangs schoot het me te binnen dat het al even geleden is dat ik een nieuwe must reads post plaatste. Dus vandaag enkele leuke boeken die ik de laatste tijd heb gelezen!

Red Rising trilogie

Hou je van Young adult boeken in het genre van The Hunger Games? En lees je nog steeds het genre met veel plezier, maar ben je soms op zoek naar iets wat nét een tikkeltje volwassener is? Ren, spurt dan nu meteen naar de boekenwinkel en koop het boek Red Rising van Pierce Brown. 

Het was mijn vriend die deze boeken aanraadde, maar ik twijfelde lang omdat ik schrik had dat er te veel actie in zat. En ja, het boek bevat veel actie, maar het verhaal is echt te goed om niet te lezen. Red Rising speelt zich af in de verre toekomst op de planeet Mars. Elke mens heeft een bepaalde kleur die gelijk staat aan je stand in de maatschappij. De golds zijn natuurlijk de meest machtige inwoners, terwijl de reds het laagste van het laagste zijn en leven als slaven in een soort van ondergrondse mijnen. Darrow is een vijftienjarige Red, die een simpel maar gelukkig leven leidt. Tot alles hem wordt afgenomen en hij ongewild in een plan betrokken wordt om de rangorde omver te werpen. 

Ik heb echt elk boek van de trilogie verslonden. Het bevat alles wat mijn favoriete young adult verhalen bevatten, maar dan net allemaal wat volwassener. Er zit best veel actie in, maar ook heel veel verhaal. De personages zijn erg leuk, het boek bevat veel diepgang en de nodige liefdesrelaties en vriendschappen komen ook aan bod.

Persoonlijk vind ik het de beste boeken die ik in een lange tijd heb gelezen, dus dit is een absolute aanrader!

After you – Jojo Moyes

Normaal ben ik het niet zo’n fan van melige romantische verhalen, maar voor het vervolg van Me before you maakte ik graag een uitzondering. Ik heb de film onlangs gezien, maar vond die heel wat minder dan het boek. Ik was dus erg benieuwd naar het vervolg.

After you speelt zich een groot jaar na de dood van Will af. Louise heeft ondertussen wat rondgereisd, maar vindt nog steeds haar draai niet zo goed . De dood van Will heeft haar diep geraakt en heeft ook met een breuk tussen haar en haar moeder gezorgd. Ze heeft een eigen appartement, die ze kocht met de erfenis van Will. Ondanks dat ze alle kansen lijkt te krijgen, is ze toch niet gelukkig. Ze drinkt steeds vaker en valt in het begin van het verhaal van haar balkon. Het was een ongeluk, maar velen denken dat ze zelfmoord probeerde te plegen. Daarna gaat het verhaal verder, we leren iemand kennen uit Wills omgeving die Lou’s wereld op zijn kop zet. 

Ik vond het heerlijk om verder te kunnen lezen over het leven van Louise. Het eerste boek is net iets sterker, maar ik heb ook echt genoten van het tweede boek. Net zoals bij het eerste boek zat ik vaak te lachen en zelfs bijna te huilen op sommige momenten. En dat is altijd een goed teken.

Insomnia – Stephen King

Het was al even geleden dat ik een boek las van Stephen King en daar moest verandering in komen. Ik besloot Insomnia te lezen, een horrorroman uit 1994.

Het boek gaat over de zeventig jarige Ralph, die na het overlijden van zijn vrouw plots totaal niet meer slapen. Hij lijdt aan slapeloosheid en niets helpt, wat hij ook probeert. Het gebrek aan slaap is erg lastig en naarmate de dagen verstrijken blijken er vreemde bijwerkingen op te treden. 

Het verhaal speelt zich af in het stadje Derry, waar er meerdere verhalen van de schrijver plaats vinden. In de stad ontstaan ook rare situaties door een groep hevige anti-abortus demonstranten. Ik was al snel meegesleurd in het verhaal, ook al is het best een lang boek. Het boek is al zo’n 20 jaar oud, maar toch nog steeds leuk om te lezen. Soms is het taalgebruik wat ouder, zeker in de Nederlandstalige versie. Maar als je fan bent van Stephen King zijn stijl, zal je dit boek ook leuk vinden.

Wat is het laatste boek dat jullie hebben gelezen?

Liefs,

Emma

Geef een reactie

CommentLuv badge