In de mode: bloemenprints

De winter is jammer genoeg nog niet ten einde. Terwijl ik deze post schrijf is het buiten ijskoud en kan ik enkel dromen van een warme zomerbries op mijn gezicht. In fashionwereld gaat alles een tikkeltje sneller en de lente-en zomerlooks werden al uitgebreid getoond op de catwalks. Opvallend was de bloemenprint, die je in bijna elke collectie kon spotten.

Een bloemenprint wordt weer helemaal in deze lente. Zowel op de catwalks van Miu Miu, Alexander Mc Queen als vele andere ontwerpers werd de trend al gespot. Op het vlak van bloemenprints kan echt alles: het kan gaan om een geborduurde bloem, maar ook over een digitale print.

Omdat ik uitkijk naar de zomer, heb ik me bezig gehouden met het samenstellen van enkele leuke en luchtige outfits. Hopelijk vinden jullie er wat inspiratie voor zomerse outfits met bloemen. 

Telkens wanneer ik naar Suits kijk, ben ik altijd jaloers op de stijl van het personage Rachel. Haar stijl is erg zakelijk, maar tegelijk ook zo vrouwelijk. En waarschijnlijk ook ongelooflijk duur. Toen ik dit leuke topje zag, leek het me perfect te combineren met een stijlvolle kokerrok. Zelf draag ik nu nog liever iets kortere rokken, maar mocht ik later een businessvrouw worden, zou ik zeker voor onderstaande outfit kiezen. In 2017 worden gsm hoesjes trouwens de nieuwe it-bags. Volgens mode-experten hebben we tegenwoordig enkel nog onze smartphone nodig als we op stap gaan. 

 

Business girl

 

 

Needle Thread cami crop top
€175 – harrods.com

MaxMara metallic pencil skirt
€250 – harrods.com

Rupert Sanderson nude heel shoes
€630 – rupertsanderson.com

Dolce Gabbana earring jewelry
€365 – luisaviaroma.com

Rebecca Minkoff tech accessory
€56 – orchardmile.com
 
Bloemenprints hoeven lang niet altijd elegant en braaf te zijn. Ook in meer casual outfits vind je bloemen terug. Deze losse pull is perfect te combineren met een stoere jeans. In combinatie met de laarsjes krijg je een stoere, maar toch nog vrouwelijke outfit. Wil je het nog wat meer meisjesachtig. Kies dan voor bloemen in je haar. Op de catwalk kon je heel veel kapsels met bloemen spotten. Of deze trend zal doorbreken in het echte leven betwijfel ik nog.
 
Je kan de bloemenprints ook beperken tot je accessoires. Het is altijd een goed idee om te kiezen voor een hoesje of een tas met een bloemenprint.De rest van deze outfit heb ik simpel gehouden, maar toch volgens de laatste trends. In 2017 zijn t-shirt met slogans weer heel hip en kaki broeken worden de nieuwe jeans. 
 
kaki

 

 
Welke van de drie outfits vinden jullie het leukst?
 
Liefs,
 
Emma

6 gedachten over “In de mode: bloemenprints

Geef een reactie

CommentLuv badge