must see

3 series om te bingewatchen

Buiten is het op dit moment bitter koud. Voor iemand als ik, die echt altijd koud geeft, is zo’n dag ideaal om lekker binnen te blijven onder een gezellig warm dekentje. Het is ook het ideale weer om series te bingewatchen. Als je net zoals ik vaak series kijkt, is het soms moeilijk om iets te vinden die je nog niet hebt gezien. Vandaag heb ik voor jullie drie tips. Ik ben alle drie de series net begonnen met kijken. Ze staan ook alle drie op Netflix, wat wel handig is voor alle Netflix kijkers.

The OA

Netflix maakt vaak enorm sterke series. Het bedrijf weet wat mensen willen zien en dat merk je. Ze hebben al enkele successen om hun naam staan zoals Orange is the new black and stranger things. Heel recent brachten ze the OA uit. The OA is net zoals Stranger Things een mysterieuze science fiction serie. Ik heb nog maar twee afleveringen gezien, maar ik vind het nu al erg leuk.

In The OA wordt een meisje teruggevonden nadat ze jaren verdwenen was. Dat op zich is al bijzonder, maar nog opvallender is dat het meisje plots niet meer blind is. De eerste aflevering vliegt voorbij en laat je vooral met veel vraagtekens achter. Het meisje noemt zichzelf the OA en lijkt over een soort krachten te beschikken. Het eerste seizoen telt tien afleveringen, ideaal om in een dag te bingewatchen 😉

Travelers

Travelers is een serie uit 2015 en gaat over tijdreizigers. Het eerste seizoen werd gemaakt door een ander productiehuis, maar het tweede werd opnieuw door Netflix gemaakt. 

Ik hou van het concept van de serie. Een aantal mensen komen uit de toekomst om de toekomst te redden. Ze kunnen zichzelf transporteren in het lichaam van iemand die aan het overlijden is en nemen zijn of haar leven over. Daarna moeten ze in team allerlei missies volbrengen die de toekomst beter zouden maken. De reizigers moeten wel het leven van de stervende persoon voortzetten, wat soms echt voor moeilijke situaties kan zorgen.

A series of unfortunate events

Bron

Waarschijnlijk zullen velen deze naam herinneren uit hun kindertijd. De boeken van Lemony Snicket waren een van mijn favorieten in mijn jeugd. Ze maakten er ook een film van, met Jim Carrey, maar die was niet succesvol. 

Nu heeft Netflix er een serie van gemaakt en ik werd meteen heel enthousiast. Oke, je merkt dat het verhaal gericht is op een jonger publiek, maar het jeugdsentiment alleen is al heel leuk. Neil Patrick Harris neemt de rol van de bad guy op zich en doet dit geweldig.  

Het verhaal gaat over drie kinderen die plots wees worden. Ze worden geplaatst bij een vreselijke oom die enkel uit is op hun fortuin. Hij is heel gemeen tegen de kinderen en wil zelfs trouwen met het meisje van veertien. De kinderen belanden telkens opnieuw in heel erbarmelijke situaties en hebben altijd veel pech. Je moet van het genre houden, maar ik vind het wel leuk voor een rustig middagje.

Liefs,

Emma 

Geef een reactie

CommentLuv badge